Πήρε… καλό βαθμό και ψυχολογία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανοιξε λογαριασμό ο Ιντέγιε

Το βράδυ της Πέμπτης (18/07) ο ΑΡΗΣ έδωσε τις τελευταίες του εξετάσεις, πριν τις αναμετρήσεις με την ΑΕΛ Λεμεσού, κόντρα στον Ατρόμητο. Και δεν απογοήτευσε. 

Μία εβδομάδδα πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Κύπριους οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 2-1 των Περιστεριωτών, παρουσιάζοντας ένα θετικό δείγμα και έναν αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας δεδομένης της περιόδου που βρίσκονται. 

Το αυτογκόλ του Γούτα στο 25′ και το πέναλτι του Ιντέγε στο 68′ έδωσαν στους γηπεδούχους μία δίκαιη νίκη -η πρώτη στα φιλικά-, με το τελικό 2-1 να διαμορφώνεται από τον Μανούσο στο 70′. 

Με Σούντγκρεν βασικό

Ο Σουηδός, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, μόλις λίγα 24ωρα μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. Ο Κόρχουτ ήταν ο αριστερός μπακ. Ρόουζ και Βέλεθ ήταν το δίδυμο στα στόπερ, μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. Ο Μπάσα ήταν με τον Ματίγια στα χαφ. Λίγο πιο μπροστά ξεκίνησε ο Τόνσο. Φετφατζίδης και Ντιγκινί ήταν ο εξτρέμ και ο Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης.

“Δώρο” του Γούτα

Αν μία ομάδα έπρεπε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αυτή ήταν ο ΑΡΗΣ. Και στο 25΄’ πήρε αυτό που δικαιούταν, έστω και με αυτογκόλ. Οι γηπεδούχοι έπιασαν ανοργάνωτη την άμυνα του Ατρομήτου, ο Ντιγκινί σημάδεψε από τα αριστερά τον Ιντέγε αλλά πριν προλάβει ο Νιγηριανός να “τσιμπήσει” τη μπάλα, ο Γούτας… έκανε τη δουλειά και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μέγιερι.

Νωρίτερα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη απείλησε στο 10′ με το σουτ του Ντιγκινί το οποίο ο Μέγιερι μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπάσα δοκίμασε το πόδι του έξω την περιοχή, με την προσπάθειά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ατρομήτου.

Εκανε… σεφτέ ο Ιντέγε

Ο Παντελίδης συνέχισε με το ίδιο σχήμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους, ενδεικτικό της πρόθεσής του να δοκιμάσει για περίπουν 65-70 λεπτά μία συγκεκριμένη ενδεκάδα εν όψει ΑΕΛ. Ετσι λοιπόν ο ΑΡΗΣ διατηρήθηκε στα ίδια στάνταρ με το πρώτο μέρος. Ηταν το ίδιο επιθετικός και η κόντρα επίθεση του 68′ ήταν η αρχή του δεύτερου γκολ.

Ο Κιβρακίδης ανέτρεψε τον Φετφατζίδη και έτσι ο ΑΡΗΣ πήγε στην άσπρη βούλα, από την οποία ο Ιντέγε έκανε το 2-0 και παράλληλα άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των “κιτρινόμαυρων”. Δύο λεπτά αργότερα διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, με μία αδράνεια της άμυνας να βγάζει τον Μανούσο απέναντι στον Κουέστα, σκοράροντας με ψηλοκρεμαστό πλασέ για το τελικό 2-1.

Οι πολλές αλλαγές διαφοροποίησαν την εικόνα του ΑΡΗ στα τελευταία λεπτά, με τον Ατρόμητο να γίνεται πιο επιθετικός μετά τις συνεχόμενες αλλαγές του Αναστασίου. Οχι όμως και τόσο αποτελεσματική όσο χρειαζόταν για να καταγράψει κάποια άλλη κλασσική ευκαιρία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

ΓΚΟΛ: 25′ Γούτας (αυτ.), 68′ Ιντέγε/70′ Μανούσος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64′ Κόρχουτ, 90’+3′ Σάσα/19′ Βέλλιος, 51′ Χαρίσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (78′ Δεληζήσης), Ρόουζ (78′ Σόουζα), Κόρχουτ (85′ Τσαγκαλίδης), Μπάσα (57′ Σάσα), Ματίγια (85′ Μπακούτσης), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68′ Ντουάρτε), Τόνσο (78′ Κωνσταντινίδης), Ιντέγε (68′ Μαρτίνες)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι (80’Θεοδωράκης), Ρισβάνης (62′ Καχιλά), Γούτας, Κιβρακίδης, Κατράνης, Μάνσον (77′ Γαρουφαλλιάς), Χαρίσης (77′ Νάτσος), Ουμπίδες (54′ Κορτ), Ουγκράι (54′ Ρόσα ), Μανούσος (80′ Κωτσόπουλος), Βέλλιος (55′ Ν’ Σικουλού)

Προτεινόμενα Άρθρα