Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαρκείας προανήγγειλε ο Γουλιέλμος

από Γιώργος Γκάτος

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ αναφέρθηκε στο θέμα του ban, στις συνομιλίες για την παραχώρηση του Παλέ, αποκάλυψε πως από αύριο θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας ενώ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανέβηκε στο βήμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, όπου μίλησε για αρκετή ώρα και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την “κιτρινόμαυρη” επικαιρότητα.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

“Προσκλήθηκα από τον Α.Σ. για να κάνουμε αυτήν τη συγκέντρωση γιατί υπήρχε μία διάχυτη ησυχία. Στόχος είναι να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο η ΚΑΕ και υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που παλεύει καθημερινά για το μπάσκετ”.

Όπως είχα πει από την πρώτη μέρα, στόχος είναι να επαναφέρπουμε σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας την ΚΑΕ. Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς πληρώθηκαν πολλά, περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε. Ήταν χρονιά με αρνητιοκό ρεκόρ εσόδων. Παραλάβαμε μία ομάδα που για πολλά χρόνια δεν είχε χορηγίες. Ήταν η πρώτη χρονιά που μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές της ΚΑΕ με μεγάλο κομμάτι των χρημάτων να πηγαίνει στην τρέχουσα χρήση, στη σεζόν 2018-19. Όλα αυτά έγιναν με σκληρή δουλειά, διαπραγμάτευση, τάξη”.

Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μεγαλύτερο σύνολο οφειλών απ’ αυτό που τελειώσαμε. Παίκτες, προπονητές έχουν πολύ μικρά υπόλοιπα, από μηδέν μέχρι ενάμισι μηνιάτικο, κάποιοι έχουν εξοφληθεί, οι προμηθευτές πληρώθηκαν το μεγαλύτερο κομμάτι τους, αν και κάποιοι αδικήθηκαν. Η φετινή χρονιά θα έχει μηδενίσει πριν ξεκινήσει η επόμενη.

Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban γι΄αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του ΑΡΗ. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια.

Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μοιυ κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του ΑΡΗ να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας και βοήθησαν την ομάδα. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5.5 εκατομ. ευρώ σε υποχρεώσεις, ένα τρελό ποσό. Με υπομονλη, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ο ΑΡΗΣ έχει την υποχρέωση να βρει το δρόμο του. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να είμαστε ευγνόμωνες σε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Ο ΑΡΗΣ πάντα θα είναι το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι να εμφανιστώ στον ΑΡΗ ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δε με είχαν αμκφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές του υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα.

Έχουμε φτιάξει ένα δ.σ. με στόχο να τιμήσουμε τους ανθρώπους και όχι να τιμηθούμε από αυτούς. Θέλαμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διάβασα ότι θα περιμέναμε να δούμε αθλητές. Έχουμε τον πρόεδρό μας, έχει θέση στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ. Είναι πρώην αθλητής και ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές στην ιστορία του μπάσκετ. Το δ.σ. πρέπει να διευρυνθεί και οι αρμοδιότητές του είναι να μην αφήσει την ομάδα να εξωκείλει. Το Μουσείο αποτελεί τον πρεσβευτή του ΑΡΗ. Ο αθλητικός προορισμός είναι δουλειά του προπονητή και του σταφ. Ο πρόεδρος ξέρει αρκετά από μπάσκετ για να υπάρχει σχέση διοίκησης με το αθλητικό κομμάτι.

Φέτος μετά από επιλογές τις οποίες τιμώ, έδωσαν την ψυχή τους στον ΑΡΗ, αποφάσισα να βρω έναν προπονητή τον οποίο να εμπιστεύομαι τόσο, ώστε να μη χρειάζεται να τον πολυελέγχω. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν άλλοι άριστοι προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο ΑΡΗΣ χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο ΑΡΗΣ, δε θα επιστρέψει σ’ αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δε θα επιστρέψει ο ΑΡΗΣ σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει όσο μπορώ να το επηρεάσω να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη.

Πληρώνω λάθη δικά μου αλλά και λάθη που δεν έκανα εγώ. Αν υπάρχει σήμερα η ομάδα, αυτό είναι γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος να βάλει τα στήθια του μπροστά. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι η ομάδα θα τελειώσει δεύτερη η τρίτη, αυτό το υπόσχονται ομάδες που δεν έχουν τα δικά μας προβλήματα. Όταν μίλησα με τον κ. Ψηφίδη για τη συγκέντρωση, μου είπε να δώσω τις μετοχές για να βρούμε κάποιον να κάνει κάτι. Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν ξέρω κανέναν που να έχει δώσει εκατομμύρια και να δίνει τις μετοχές του στον άγνωστο Χ. Θα ήθελα ο πρόεδρος να με ενημερώσει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Η ομάδα δε διοικείται μόνο με εξυπνάδα, αλλά και με λεφτά.

Έχω δώσει τη ζωή μου για τον ΑΡΗ, βάζω και δεν παίρνω. Έχοντας περάσει όλο αυτό, δε θα ξανασυμμετάσχω σε καμιά προσπάθεια επαναφοράς του ΑΡΗ στην πρότεση κατάσταση. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες, είτε με ρεφενέ, δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτά.

Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο ΑΡΗΣ θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου, ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι’ αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πληρώνει αντάλλαγμα για το γήπεδό της και το 15% στα εισιτήρια.

Δε θέλω να πω ότι όλα τα έκανα σωστά, με αυτά τα έξοδα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του Αρειανού. Από αύριο θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου για να κλείσουμε τις τρύπες μας άμεσα και να σπάσουμε το ban, αν γίνεται και να το ξοφλήσουμε. Θα ανοίξω μέσα στην εβδομάδα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές. Όποιος βάλει χρήματα, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε μόνο στο ban. Αν μαζέψουμε παραπάνω, θα διατεθούν προς το συνολικό ποσό της οφειλής των ban.

Προσπαθώ να παραμείνω μακριά από την επικαιρότητα. Ο πρόεδρός μας είναι από μόνος του αστέρι και μας εκπροσωπεί καλύτερα απ’ ότι μπορώ εγώ. Δυστυχώς οι εξελίξεις δεν το επιτρέπουν. Από τη μέρα που εμφανίστηκα έχω ακούσει τα μύρια όσα, πράγματα που με προσβάλουν. Με λένε μπροστινό, ενώ οι μετοχές είναι αποδεδειγμένα στο όνομά μου. Μ’ αυτήν τη βλακεία πυροβολούμε τα πόδια της ομάδας μας. Δεν υπάρχει ομάδα στο μπάσκετ σαν τον ΑΡΗ. Με όποιον μιλάω όλοι παραδέχονται πόσο τεράστιο brand name είναι ο ΑΡΗΣ και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαλύσουμε. Ποτέ δεν έχω δεχτεί τέτοιους χαρακτηρισμούς και αυτά με προσβάλουν. Κλήθηκα να κάνω μία συνάντηση για να πάω τα δημόσια έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών, να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω προσπαθήσει να προσεγγίσω οποιονδήποτε ήταν σε μία θέση επίσημη στον ΑΡΗ. Δήλωσα κατ’ ιδίαν σε όλους και στα Μέσα ότι όποιος θέλει να συμμετάσχει με αύξηση μ.κ. ή χορηγία, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ότι είμαι εδώ. Έχουν καταντήσει οι ίδιοι οι παίκτες μας να γυρνάνε και να μου λένε διάφορα, να μου κάνουν ειρωνικά σχόλια επειδή τα ακούν από τον κόσμο του ΑΡΗ.

Πέρα από αυτά που έχω ακούσει, βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι η αξιοπρέπεια και η αλήθεια πάντα κερδίζουν. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απ’ αυτά, αλλά μόνο από κάποιες ομαδούλες που κάνουν μεταξύ τους. Εγώ λέω ότι σε όλη μου τη ζωή εφάρμοζα την αρχή ότι αν δεν προσφέρεις, δε δικαιούσαι να μιλάς και να ζητάς. Οι δωρεάν κριτές μας τελείωσαν. Όποιοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, ας έρθουν.

Θα ήταν καλύτερο να είμαστε περισσότεροι σήμερα, αλλά για μία ομάδα μπάσκετ είμαστε αρκετοί. Θα ήθελα να είναι γεμάτο το Παλέ. Όμως είναι ζωντανό το ενδιαφέρον της οικογένειας του ΑΡΗ για το μπάσκετ.

Ήρθαμε σε μία συμφωνία με ην ομάδα μπάσκετ με καρότσι για να τη βοηθήσουμε. Οι φίλαθλοι που έχουν κινητικά προβλήματα, θυα εισέρχονται δωρεάν. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι περιορισμένες. Η ΚΑΕ ανακοινώνει ότι με τη φετινή αγορά των διαρκείας, καθιερώνεται το μέτρο της κάρτας φιλάθλου με κόστος 10 ευρώ.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο ΑΡΗΣ θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που του αρμόζει.

Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο ΑΡΗΣ Αυτοκράτορας είναι να ξυθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5.5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ’ αυτούς τους 18 μήνες που δε λέγονται για το καλό της ομάδας.

Ο προπονητής μας διαλέγει παίκτες. Είναι προτιμότερο για να κλείσεις παίκτες σε χαμηλότερες τιμές να μη δίνεις δημοσιότητα. Διαπραγματευόμαστε καθημερινά το σπάσιμο του ban. Αντιμετωπίζουμε παίκτες που επηρεάζονται από την αμφισβήτηση Θέλουμε να παίξει η ομάδα ένα σωστό μπάσκετ και να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο της εξόφλησης των οφειλών ώστε να μη χρωστάμε κάποια στιγμή. Ώστε όποια λεφτά βάζω, να πηγαίνουν στην ομάδα.

Ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2018 να συζητώ με τον κ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση του Παλέ. Πρέπει αυτή η παραχώρηση να γίνει σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, δηλαφδή τον Α.Σ. Ξεκινήσαμε μία διαδικασία και κάναμε πολλές συναντήσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία ότι θα μας παραχωρήσει ες αεί, δηλαδή για 40+40 χρόνια και ούτω καθεξής, το σύνολο του Παλέ και το κυλικείο. Θα αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είχαμε το δικό μας γήπεδο, θα διοργανώναμε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θα είχαμε έσοδα. Κάποια στιγμή ο Βασιλειάδης κάλεσε τον Α.Σ. και τα ΕΑΚ στο γραφείο του, ενώ είχαμε πει να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μας κάλεσε ο υπουργός μαζί με τον Α.Σ. Είχαμε μεγάλη αντίδραση από τα ΕΑΚ. Ο Α.Σ. είπε ότι θέλουμε κι εμείς να παίρνουμε ένα ποσό από την ΚΑΕ. Μαλώσαμε, μας είδε στραβά ο Βασιλειάδης και μετά δεν έγινε τίποτα. Ο κ. Βασιλειάδης μου είπε ότι μέχρι τις 6 Ιουλίου υπογράφω. Τελικά με πήραν από το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Προτεινόμενα Άρθρα