Σαφώς βελτιωμένος, τον αδικεί το 3-0

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στα μέχρι τώρα φιλικά του και το 3-0 της Αϊντχόφεν ίσως να ήταν διαφορετικό, αν ακυρωνόταν όπως έπρεπε το πρώτο γκολ των Ολλανδών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και η εικόνα του ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με τους δύο πρώτους φιλικούς αγώνες του. Το τελικό 3-0 τον αδικεί, αφού ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός και προβλημάτισε τους Ολλανδούς, έχοντας και δοκάρι. Η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική αν ο Ολλανδός διαιτητής καταλόγιζε το εμφανέστατο επιθετικό φάουλ στον Έμαν και δε μετρούσε το πρώτο γκολ της PSV, στο 39’.

Μετά το 60’ οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Παντελίδη ήταν εμφανώς κουρασμένοι, την ώρα που η Αϊντχόφεν άλλαξε όλη την εντεκάδα της στο 63’! Ο προπονητής του ΑΡΗ έδωσε χρόνο και στους αναπληρωματικούς του, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Λούκας Σάσα ο οποίος έχει μόλις λίγες μέρες στην Ολλανδία.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος και άδικα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Παντελίδη έκαναν την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνισή τους. Ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, γρήγοροι στην κόντρα και με πολύ καλή ανάπτυξη.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε επιθετικά και στο 2’ μετά από κλέψιμο του Μπάσα, ο Φετφατζίδης πάσαρε στον Ιντέγε ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ για να απειλήσει. Στο 10’ τα σουτ των Φετφατζίδη, Ματίγκα, αποκρούστηκαν από τα σώματα των Ολλανδών. Στο 19’ ο Φετφατζίδης έκανε εφόρμηση από πλάγια, αλλά η σέντρα του δεν ήταν αποτελεσματική.

Ο ΑΡΗΣ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του και στο 25’ ο Τόνσο έχασε καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 27’ ο Κόρχουτ απεσόβησε επικίνδυνη επίθεση της Αϊντχόφεν, ενώ στο 36’ ο Τόνσο έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο επόπτης καταλόγισε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή σε απόκρουση του Έμαν, σε φάση που έγινε καθαρό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του ΑΡΗ, και οι Ολλανδοί έκαναν το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις ήταν πιο λίγες. Το β’ μέρος ξεκίνησε με γκολ για την Αϊντχόφεν, όταν στο 48’ ο Μέλεκ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Έμαν και έγραψε το 2-0. Στο 61’ ο Ντουάρτε  πάσαρε ωραία στον Κωνσταντινίδη μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ απέκρουσε ο Ζόετ. Στο 73’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια οι αμυντικοί έδιωξαν πριν πιάσει κεφαλιά ο Δεληζήσης.

Στο 84’ οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τα τέρματά τους αφού ο Πιρόε εκμεταλλεύτηκε το ασθενές διώξιμο της μπάλας και σκόραρε. Στο 92’ ο Ντουάρτε έκανε εξαιρετικό σουτ, απομάκρυνε ο Ρούιτερ και ο Κλεμέντε που πέρασε στη θέση του Γιουνές, έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΑΡΗΣ: Έμαν, Κωνσταντινίδης (85΄Μπαγκαλιάννης), Κόρχουτ (85΄Τσαγκαλίδης), Ροζ (72΄Δεληζήσης), Βέλεθ (72΄Σόουζα), Μπάσα, Ματίγια (85΄Μπακούτσης), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (55΄Ντουάρτε), Τόνσο (70΄Μαρτίνες), Ιντέγε (70΄Γιουνές, 90′ Κλεμέντε).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζοέτ (63’ Ρούιτερ), Τίνισεν (63’ Ράμσελαρ), Βίργκεβερ (63’ Τέζε), Λούκασεν (63’ Σόουλας), Ντάμφρις (63’ Ντε Χάας), Χέντριξ (63’ Βέρεθ), Ροζάριο (63’ Σάντιλεκ), Λάμερς (63’ Ιχατάρεν), Μπρούμα (63’ Αμπουκλάλ), Μάλεν (63’ Πιρόε), Μπέργουϊν (63’ Γκάκπο).

Προτεινόμενα Άρθρα