Στα… μαχαίρια Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2

από Αντώνης Γκάτζιος

Υποβιβασμό μιας ομάδας στη Σούπερ Λιγκ 2 και μπαράζ για άλλη μια θέση, θέλει η Σούπερ Λιγκ 1. Απευθείας άνοδο δύο ομάδων αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ 2.

Η ΕΠΟ θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όσον αφορά τον τροπο με τον οποίο θα προκύψουν οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 1 στη Σούπερ Λιγκ 2 και αντίστροφα, τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν, στο τέλος της σεζόν 2019-20.

Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει περιλάβει στην προκήρυξη της τον απευθείας υποβιβασμό μιας ομαδας, αυτής που θα καταλάβει την τελευταία θέση των πλέι αουτ και μπαράζ του προτελευταίου με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Β’ Εθνικής που συνεδρίασε την Πέμπτη 11/7, όμως, αποφάσισε την απευθείας άνοδο δυο ομάδων.

Τη λύση λοιπόν, θα κληθεί να δώσει η ΕΠΟ όπως έγινε πέρσι, εκτός αν κάποια από τις δυο Ενώσεις βάλει νερό στο κρασί της. 

Πέρσι, η Σουπερ Λιγκα ήθελε υποβιβασμό τριών και άνοδο μίας ομάδας, η Ενωση Β’ Εθνικής διαφωνούσε.  Η ΕΠΟ ειχε αποφασίσει, και το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε επικυρώσει έπειτα από προσφυγή του Συνεταιρισμού, τον υποβιβασμό τριών ομάδων και μπαράζ για άλλη μία θέση. Μπαράζ είχαν δώσει τελικά  ο ΟΦΗ με τον Πλατανιά και κερδισμένος είχε βγει ο πρώτος. 

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης, να γίνουν πλέι οφ στις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ στις θέσεις 7-12 (με δύό γύρους). Επίσης, η σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει στις 15/9 ενώ εκκρεμεί μια συνάντηση με το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τα τηλεοπτικά και μία συνάντηση των νομικών των ομάδων για τα τροφεία των παικτών. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα