Με προπόνηση στους "8" ο Φέντερερ (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Γίνεται, άραγε, να σπάσει η τριάδα και να πάρει κάποιος άλλος το τρόπαιο. Δύσκολο…

Ο 37χρονος τενίστας προκρίθηκε στην οκτάδα της διοργάνωσης για 17η φορά και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία που περνάει στα προημιτελικά Grand Slam, μετά τον Τζίμι Κόνορς το 1991 στο US Open. Συνολικά έχει φτάσει 55 φορές σε προημιτελικά major και, βέβαια, είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

 
Με τη νίκη επί του Μπερετίνι ο Φέντερερ έφτασε τις 36 και μαζί με τον Ράφα οδηγούν την κούρσα για φέτος. Με μία ακόμα την Τετάρτη, θα φτάσει τις 100 στο Wimbledon!

Σε ό,τι αφορά το ματς, ο 23χρονος Ιταλός μπορεί να ήταν από τους καλύτερους παίκτες φέτος στο χορτάρι (κέρδισε τον τίτλο στη Στουτγκάρδη και έχασε στα ημιτελικά του Χάλε), ωστόσο δεν μπόρεσε να χτυπήσει σε κανένα σημείο τον Φέντερερ. Θα ήταν δύσκολο, άλλωστε, με ποσοστό 45% στο πρώτο σερβίς.

Ίσως να έπαιξε, πάντως ρόλο και το γεγονός οτι ήταν η πρώτη συνάντηση με το ειδωλό του…

Χωρίς να ξοδέψει, λοιπόν, πολλή ενέργεια (το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε σε 17 λεπτά!), ο Φεντ παρέμεινε στη διεκδίκηση του 21ου Grand Slam τίτλου του, που θα του επιτρέψει να ξεφύγει ξανά από τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έφτασε τους 18 με την κούπα στο Παρίσι.

Όλα τα μέλη του Big 3 καθάρισαν εύκολα σήμερα και δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Συνολικά έχασαν σήμερα 19 γκέιμς σε εννέα σετ, αντιμετώπισαν μόνο ένα μπρέικ πόιντ (ο Φέντερερ στο 3-0 του τρίτου σετ), ενώ έμειναν στο court 4 ώρες και 40 λεπτά!

Γίνεται, άραγε, να σπάσει η τριάδα και να πάρει κάποιος άλλος το τρόπαιο. Δύσκολο…

Προτεινόμενα Άρθρα