Ξεκινά επαφές ο Μαρκόπουλος

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος σήμερα (6/7) βιώνει μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του, αφού παντρεύεται η κόρη του, Νάνσυ, και από Δευτέρα ξεκινά τις επαφές για το "νέο" ΑΡΗ.

Ο πολύπειρος κόουτς αναμένεται να ξεκινήσει επαφές αρχικά με τους Έλληνες παίκτες της ομάδας. Όπως σημειώσαμε χθες, προτεραιότητά του είναι η παραμονή των Λευτέρη Μποχωρίδη και Δημήτρη Φλιώνη, οι οποίοι αποτελούν βασικά κομμάτια του ελληνικού “κορμού” του ΑΡΗ.

Για τον Μποχωρίδη ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαρροή περί απόσυρσης του ενδιαφέροντος του Προμηθέα ήταν “τρικ” των Αχαιών, για να πιέσουν περισσότερο για την απόκτηση του αρχηγού του ΑΡΗ. Ο Μποχωρίδης θέλει να μείνει στην αγαπημένη του ομάδα, αλλά ως τώρα δεν είχε καποια επαφή με τον ΑΡΗ, πλην της συνάντησης που έγινε μεταξύ του Δημήρη Γουλιέλμου και ων Ελλήνων παικτών της ομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Φλιώνης έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, όμως κι αυτός περιμένει κάποια επαφή από την πλευρά του ΑΡΗ, τόσο για την επόμενη σεζόν, όσο και για την τακτοποίηση της οφειλής προς το πρόσωπό του. Ο Μαρκόπουλος αναμένεται να έχει επαφές και με τους δύο Έλληνες γκαρντ, προκειμένου να τους εξηγήσει τα “θέλω” του αλλά και το ρόλο που τους επιφυλάσσει στο “νέο” ΑΡΗ. Με δεδομένο ότι οι παίκτες συνεχίζουν τις μεταβατικές προπονήσεις στο “Nick Galis Hall”, είναι πολύ πιθανή μία επαφή μέσα στις επόμενες μέρες.

Καθοριστική εβδομάδα για τους ξένους

Με δεδομένο ότι εν υπάρχει (άλλος) καιρός για χάσιμο και πως ουσιαστική εξέλιξη, πέραν κάποιων επαφών, δεν υπήρξε στα θέματα των ban, ο ΑΡΗΣ ξεκινά το σχεδιασμό του με δεδομένες τις τιμωρίες από η ΦΙΜΠΑ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Σούλης Μαρκόπουλος καλείται να αποφασίσει για τους Γκάρι Μαγκί και Ραμόν Χάρις, οι οποίοι είναι “σταντ μπάι” από τη διοίκηση.

Ο Μαγκί είναι το στιλ του βαρύ σέντερ που είχε στις περισσότερες ομάδες του ο Μαρκόπουλος και φαίνεται να ταιριάζει στα “θέλω” του νέου κόουτς του ΑΡΗ. Άλλωστε οι επιλογές της ομάδας στη θέση “5” δεν είναι πολλές, από την ξενη αγορά. Εφόσον ανάψει το “πράσινο φως” ο Μαρκόπουλος, θα γίνει συζήτηση με τον Μαγκί τόσο αναφορικά με τις οφειλές, όσο και για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, στα περσινά επίπεδα (για την επόμενη σεζόν έχει λαμβάνειν κοντά στα 100.000 δολάρια).

Η ΚΑΕ περιμένει την απόφαση του Μαρκόπουλου και για τον Χάρις, πάντως αυτήν τη στιγμή ο Μαγκί έχει περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνει στην ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα