Πρόταση στον Βραζιλιάνο Σάσα κατέθεσε ο ΑΡΗΣ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ως αύριο αναμενεται να δωσει την απάντησή του ο Λούκας Σάσα και αν είναι θετική θα έρθει Ελλαδα για υπογραφές.

Ο βραζιλιάνος Λούκας Σάσα είναι ο εκλεκτός του ΑΡΗ για τη θέση του αντικαταστάτη του Μανώλη Σιώπη. Ο 29χρονος βραζιλιάνος μέσος, γεννημένος στο Σάο Πάολο την 1η Μαρτίου του 1990 τα τέσσερα τελευταια χρόνοα έβγαζε το ψωμί του στην Λουντογκόρετς
στη Βουλγαρία, με την οποία κατέκτησε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ καταγραφοντας πολλές συμμετοχές και στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Συνολικά από το 2015 μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί με την μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας 123 φορές πετυχαίνοντας δυο γκολ και έχοντας παράλληλα και δέκα ασιστ. Από αυτές τις συμμετοχές οι 26 ήταν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 18 ματς πρωταθλήματος εκ των οποίων τα μισά στο βασικό σχήμα ενώ είχε και επτά ματς στην Ευρώπη. Πριν την Λουντογκόρετς ήταν για μια διετία (2013-15) στην Χάποελ Τελ Αβίβ με την οποία είχε 62 συμμετοχές και εννέα γκολ, παίζοντας και έξι ματς στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην Ευρώπη ήρθε για πρωτη φορά τη σεζόν 2012-13 για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Σόφιας κάνοντας 29 ματς, τα 28 βασικός. Για ένα φεγγάρι είχε δοκιμαστεί και στην Γουέστ Χαμ ενώ στην πατρίδα του στο ξεκίνημα της καριερας του φόρεσε τη φανέλα της Γκρέμιο Μπαρουέρι.

Ο ύψους 1,77 μέσος είναι ελεύθερος αφού δεν θα συνεχίσει στην Βουλγαρία και οι κίτρινοι του έχουν ήδη καταθεσει πρόταση περιμένοντας την απάντησή του. Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι διαφορετικού τύπου αμυντικός μέσος από τον Σιώπη, έχει κι αυτός πολλά τρεξιματα, δίνει λόγω ύψους περισσότερο όγκο στη μεσαία γραμμή είναι είναι και καλύτερος πασέρ. Στην ουσία δηλαδή είναι κάτι μεταξύ Σιώπη και Ματίγια.

Προτεινόμενα Άρθρα