Ψάχνοντας (ακόμα) προπονητή και διοίκηση

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι μέρες περνούν και οι μοναδικές ουσιαστικές εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ αφορούν στους ξένους παίκτες της ομάδας.

Μετά τις κατ’ αρχήν συμφωνίες με τους Λάκι Τζόουνς και Μάικλ Κάιζερ, απομένει να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον Γκάρι Μπελ, κάτι που πρέπει να γίνει γρήγορα, αφού η ξένη εταιρία που τον εκπροσωπεί είναι αποφασισμένη να αποταθεί στη ΦΙΜΠΑ. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των Γκάρι Μαγκί και Ραμόν Χάρις, οι οποίοι έχουν, περισσότερο ο πρώτος, κάποια πιθανότητα να παραμείνουν, εφόσον το θελήσει ο νέος κόουτς.

Ποιος θα είναι αυτός; Παραμένει ερωτηματικό, ενώ το κλείσιμο του συγκεκριμένου θέματος φερόταν να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δημήτρη Γουλιέλμου. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ συνάντησε αρκετές δυσκολίες στο συγκεκριμένο θέμα. Οι δύο πρώτοι στόχοι του ήταν ανέφικτοι, αφού ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απάντησε αρνητικά πριν από μία εβδομάδα, ενώ δεν έγινε ουσιαστική προσέγγιση προς την πλευρά του Σούλη Μαρκόπουλου.

Επιμένει για Λυκογιάννη, αλλά…

Διακαής πόθος ήταν και παραμένει ο Άρης Λυκογιάννης, όμως για να αποδεχτεί την πρόταση, πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, με κυριότερη αυτή της άρσης των ban από τη ΦΙΜΠΑ. Ο κ. Γουλιέλμος έκανε κάποιες επαφές με την πλευρά των πιστωτών που αποτελούν τις πιο δύσκολες περιπτώσεις (Σανικίτζε, Ντραγκίτσρβιτς, Μαρμπλ), όμως το πρόβλημα παραμένει το ρευστό που χρειάζεται για να κλείσουν τέτοιες συμφωνίες.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που εξετάζονται (Μέξας, Μαρμαρινός, Τακιανός) δεν παρουσιάστηκε κάποια πρόοδος από πλευράς ΑΡΗ και είναι πιθανό ο μεγαλομέτοχος να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για τον Λυκογιάννη, κάτι που βέβαια καθυστερεί το ξεκίνημα του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Επαφές με παίκτες γίνονται, όμως είναι αδόκιμο να γίνουν συμφωνίες χωρίς να έχει κλείσει ο κόουτς…

Το θέμα του δ.σ.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναζητεί το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ. Όπως είχε αναφέρει το AllAboutARIS, ο αντιπρόεδρος, Νίκος Κάλλεν είχε κινήσει τις διαδικασίες για να κάνει και τυπική την παραίτησή του, κάτι που συνέβη, και μένει να φανεί αν έχει κάνει το ίδιο και ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε δώσει τη σχετική εντολή.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, το δ.σ. θα έχει δύο μέλη, τον Χάρη Παπαγεωργίου, που δεν έχει κάνει ακόμα πράξη την πρόθεσή του να παραιτηθεί, και τον πρόεδρο του Α.Σ., Γιάννη Ψηφίδη. Έτσι, και βάσει νόμου, ο ιδιοκτήτης πρέπει να συγκροτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο. Αν δεν το κάνει σε εύλογο διάστημα, πρέπει να συγκροτηθεί διοίκηση Πρωτοδικείου, κάτι που απεύχεται ο κ. Γουλιέλμος. Οι προσπάθειές του να βρει ανθρώπους μέσα από την οικογένεια του ΑΡΗ προς το παρόν έχουν πέσει στο κενό και φέρεται να αναζητά άτομα του δικού του κύκλου για να συγκροτήσει τη νέα διοίκηση.

Όλα αυτά, ενώ ο Ιούλιος μπήκε, προχωράει, και κάθε μέρα που περνά προσθέτει ένα «βαρίδιο» στην πλάτη του ΑΡΗ…

Προτεινόμενα Άρθρα