Πάω… και έρχομαι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν πριλ λίγο καιρό ρωτούσες έναν φίλο του ΑΡΗ ποιον παίκτη δεν θα ήθελε να δει να φεύγει, η πλειοψηφία θα… ξεστόμιζε το όνομα του Μανώλη Σιώπη. Ελα όμως που έγινε και αυτό.

Ο διεθνής μέσος ήταν η πρώτη πώληση του ΑΡΗ της νέας εποχής -με σεβαστό ποσό διότι υπάρχει και του Μάβραϊ- πριν καν προλάβει να συμπληρώσει ένα ημερολογιακό έτος στην ομάδα.

Ακόμα κι έτσι, Σιώπης και κόσμος πρόλαβαν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους. Δύο όμορφες τρέλες που…. έδεσαν μαζί. Ετσι ο Σιώπης άρχισε να γουστάρει σε χρόνο-ρεκόρ τη φάση του ΑΡΗ και οι φίλοι της ομάδας βρήκαν το επόμενο αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Ενας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουν περάσει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι βέβαια κατάκτηση του Σιώπη. Τόσο με την…. τρέλα που “κουβαλάει” όσο και με το πάθος που έβγαζε μέσα στο γήπεδο, όντας εκ των κορυφαίων του ΑΡΗ την περσινής σεζόν και συμβάλλοντας σημαντικά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης.

Εκεί που ο Σιώπης το περσινό καλοκαίρι βρέθηκε παραγκωνισμένος από τον Ολυμπιακό και σκεφτόταν έντονα το εξωτερικό, ήρθε ο ΑΡΗΣ για να δώσει μία άλλη νότα στην ποδοσφαιρική καριέρα του. Το εξωτερικό όμως δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό του. Και από τη στιγμή που του προσφέρθηκε ένα συμβόλαιο ζωής από την Αλάνιασπορ, δεν γινόταν να πει όχι. Δεν μπορούσε. Οσο και αν ήθελε να μείνει εδώ, έχοντας φέτος ένα συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που άγγιζαν περίπου τις 250 χιλιάδες ευρώ.

Θα μπορούσε να περιμένει ακόμη μία σεζόν ενδεχομένως. Να κάνει ακόμη μία χρονιά όπως την περσινή, που… απογείωσε την καριέρα του, περιμένοντας κάτι καλύτερο. Επέλεξε όμως αυτό που είχε τώρα στα χέρια του. Και μην ξεχνάμε ότι από τον επόμενο Ιανουάριο θα μπορούσε να υπογράψει όπου ήθελε αυτός. Δωρεάν.

Ο Σιώπης δεν είναι μισθοφόρος. Είναι ένας άνθρωπος που παίζει μπάλα για τον εαυτό του αλλά και για την οικογένειά του. Είναι τα πάντα για αυτόν και το ποδόσφαιρο είναι το μέσο με την οποία μπορεί να τη στηρίζει. Οπως τον στήριζε αυτή όταν ακόμα σε μικρή ηλικία κλοτσούσε μία μπάλα στον Τυχερό του Έβρου. Ήταν λοιπόν ένας συνδυασμός πραγμάτων που τον οδήγησε στην Τουρκία και ο ΑΡΗΣ ορθώς δεν του στάθηκε εμπόδιο.

Αυτή η στάση του ΑΡΗ είναι που κρατάει τις σχέσεις των δύο πλευρών σε καλό επίπεδο. Ο Σιώπης δέθηκε με τον ΑΡΗ όσο δεν το έκανε με καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του. Περισσότερο και από τον Πανιώνιο ο οποίος αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Σιώπης φεύγει για την Τουρκία με όρεξη, όνειρα και φιλοδοξίες. Αλλά κάπου στην άκρη του μυαλού του, υπάρχει μία φωνή που του λέει ότι “στον ΑΡΗ άφησες κάτι στη μέση”. Το ξέρει. Για αυτό ΑΡΗΣ και Σιώπης δεν λένει “αντίο” αλλά εις το επανιδείν. Αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω, τα επόμενα χρόνια θα συναντηθούν ξανά. Δεν γίνεται να μην συναντηθούν ξανά. Και τότε, αν γίνει τελικά, θα συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν…

Προτεινόμενα Άρθρα