Ναδάλ: "Τους δίνουμε 2.000 βαθμούς και κάνουν ό,τι θέλουν"

από Γιώργος Γκάτος

Για τους κανονισμούς του τουρνουά μίλησε ο Ισπανός τενίστας

“Σέβομαι όλες τις καταστάσεις, αλλά το θέμα είναι η ATP”, είπε στη συνέντευξη τύπου εν όψει του βρετανικού major ο 33χρονος Ισπανός. “Δίνουμε 2.000 βαθμούς σε αυτό το τουρνουά και τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι από μόνος μου. Εγώ έρχομαι εδώ να παίζω τένις και ο στόχος είναι ο ίδιος είτε είμαι Νο.2 ή Νο.3. Φυσικά, μπορεί να επηρεαστούν τα rankings στο τέλος του χρόνου, για παράδειγμα, για τον Σάσα ή τον Ντόμινικ. Η σεζόν δεν είναι μόνο το χορτάρι. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά για να φτάσουν εκεί που είναι και μετά έρχονται εδώ και βλέπουν την πιθανότητα να έχουν πιο δύσκολη κλήρωση”. 
 
Και συνέχισε στο ίδιο… στυλ. “Σέβομαι τους κανόνες, άλλο αν θεωρώ ότι είναι δίκαιο ή όχι. Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι, όμως σέβομαι πολύ το τουρνουά, την ιστορία του. Καταλαβαίνω ότι βλέπουν το άθλημα από άλλη οπτική. Θέλουν να έχουν τους δικούς τους κανόνες. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι εμείς ως ΑΤΡ δίνουμε 2.000 βαθμούς. Υποτίθεται θα έπρεπε να έχουμε λόγο όταν τους δίνουμε το μάξιμουμ των πόντων”.

Όσο για την πιθανή αναμέτρησή του με τον Νίκ Κύργιο στον δεύτερο γύρο; “Δεν θέλω να μιλήσω για τον Νικ, διότι δεν παίζω εναντίον του Νικ. Παίζω με τον Σουγκίτα. Κάθε ματς είναι δύσκολο. Αν κερδίσω το ματς και κερδίσει και ο Νικ το δικό του, θα πρέπει τότε να με ρωτήσετε”.

Προτεινόμενα Άρθρα