Μία εξέλιξη προδιαγεγραμμένη…

από Αντώνης Γκάτζιος

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ήταν όσα συνέβησαν ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον Γιάννη Καστρίτη.

Οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους και αυτή η εξέλιξη είχε διαφανεί καιρό πριν. Όταν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Γουλιέλμος είχε πλησιάσει τον Άρη Λυκογιάννη, ενώ ο ΑΡΗΣ ακόμα «έπαιζε» την παραμονή του στην Basket League.

Ο 37χρονος κόουτς πληροφορήθηκε αυτήν την εξέλιξη, όμως δεν έθεσε σοβαρό θέμα και συνέχισε μέχρι τέλους. Μετά τη λήξη της σεζόν για τον ΑΡΗ, έγινε μία επιδερμική συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, αλλά ως εκεί. Το γεγονός ότι για ένα μήνα ο  τελευταίος δεν επικοινώνησε με τον Καστρίτη, «φωτογράφισε» την πρόθεσή του να μην ανανεωθεί η συνεργασία τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι η «κρίσιμη» συνομιλία ανάμεσα στους δύο άνδρες δεν έγινε διά ζώσης, αλλά τηλεφωνικά. Ο ιδιοκτήτης του ΑΡΗ παρέθεσε τα δεδομένα στον Καστρίτη και ο τελευταίος απάντησε αρνητικά. Από τη στιγμή βέβαια που αντί να επιδιώξει την επαφή η ΚΑΕ, την επιχείρησε ο ίδιος ο κόουτς, η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το πιο βασικό ερώτημα είναι άλλο: Με τις υπάρχουσες συνθήκες, ποιος προπονητής θα αναλάβει τον ΑΡΗ. Το όνομα του Άρη Λυκογιάννη παραμένει στο προσκήνιο, όμως είναι αμφίβολο αν ο τελευταίος θα πάρει το ρίσκο να αναλάβει την ομάδα σε μία τόσο ρευστή, όσο και επικίνδυνη κατάσταση.

Γιατί, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμα και αναφορικά με τη βιωσιμότητά του…

Προτεινόμενα Άρθρα