Τα ερωτηματικά παρέμειναν, η αγωνία μεγαλώνει

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι Έλληνες παίκτες του ΑΡΗ συναντήθηκαν χθες (20/6) με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, όμως από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια βεβαιότητα αναφορικά με το μέλλον. Και η αγωνία μεγαλώνει…

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είπε στους Μποχωρίδη, Φλιώνη, Σλαφτσάκη, Βεργίνη και Χρηστίδη ότι θα προσπαθήσει να διευθετήσει τις οφειλές, οι οποίες με εξαίρεση τον Σλαφτσάκη, υπερβαίνουν αρκετά τους δύο μήνες. Έδωσε κάποιες ενδεικτικές ημερομηνίες (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα είναι πιθανό να δοθεί ένας μισθός), όμως οι παίκτες δεν έφυγαν από τα γραφεία της ΚΑΕ έχοντας το αίσθημα της σιγουριάς.

Συζήτηση έγινε και για την επόμενη περίοδο, αφού οι παίκτες ζήτησαν να πληροφορηθούν ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει. Ο μεγαλομέτοχος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα μπορέσει να λύσει τα ban, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες…

Το ζήτημα με τους Έλληνες παίκτες είναι μείζονος σημασίας για τον ΑΡΗ. Από τη στιγμή που ο σχεδιασμός ξεκινά με δεδομένα τα ban (μόνο μία εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού θα το διαφοροποιήσει αυτό, ήτοι η εισροή ενός σημαντικού ποσού στα ταμεία), η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει γηγενείς καλαθοσφαιριστές, αφού, όχι μόνο πρέπει να διατηρήσει τον ελληνικό κορμό της, αλλά να τον ενισχύσει.

Η περίπτωση του Μποχωρίδη ήταν και παραμένει δύσκολη, λόγω των σημαντικών οφειλών, αλλά και των αυξημένων αποδοχών που προβλέπει το συμβόλαιό του. Η οψιόν που υπάρχει έχει deadline και για τις δύο πλευρές και ήδη έφτασε η 21η Ιουνίου…

Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν συμβόλαια, όμως όσο η κατάσταση είναι τόσο ρευστή, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, το ρόστερ του ΑΡΗ κινδυνεύει με αποψίλωση, από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως και οι φετινοί ξένοι δε θα συνεχίσουν.

Η περίπτωση των εφήβων

Εφόσον ο ΑΡΗΣ επιλέξει να πορευτεί με λιγότερους ξένους, το ελληνικό στοιχείο χρειάζεται ενίσχυση. Και η συγκυρία φαίνεται ευνοϊκή για την προώθηση κάποιων παικτών που διέπρεψαν με την εφηβική ομάδα και είναι διεθνείς (χθες, μάλιστα, κλήθηκαν στην Εθνική Εφήβων). Όμως κι εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Από τους τρεις που ενηλικιώθηκαν ή θα το κάνουν μέσα στους επόμενους μήνες, πιο σίγουρη φαίνεται η περίπτωση του Κώστα Βλάσιου. Στον αντίποδα, ο Βαλάντης Κουρτίδης δέχεται έντονες πιέσεις από ομάδες του νότου και στην παρούσα φάση μοιάζει δύσκολο να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΑΡΗ. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του Γιάννη Σιδηροηλία, για τον οποίο επίσης υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση στον ΑΡΗ για τους εν λόγω παίκτες, οι οποίοι, βάσει νόμου, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ομάδα της επιλογής τους.   

Προτεινόμενα Άρθρα