Το "παραμύθι" του Κέρκεζ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν κάποιος έλεγε στον Ντούσαν Κέρκεζ πριν έναν χρόνο τι θα ζούσε το τελευταίο δίμηνο, τότε μπορεί να τον έλεγε και τρελό.

Ο προπονητής της ΑΕ Λεμεσού ζει ένα προπονητικό παραμύθι τον τελευταίο χρόνο στην Κύπρο. Μία χώρα που πρώτα τον είχε φιλοξενήσει ως προπονητή. 

Ο Βόσνιος ανήκε από το 2007 μέχρι το 2014 στην ομάδα της Λεμέσου, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή. Εκεί έκλεισε και την καριέρα του, για να επιστρέψει μετά από τρία χρόνια αλλάως προπονητής. 

Τη σεζόν 2017-18 ανέλαβε την Κ-19 του κυπριακού συλλόγου. Και κάπου λίγο πριν το τέλος εκείνης της σεζόν, άλλαξαν όλα για αυτόν.

Ο Μπρούνο Μπαλτάζαρ αποχώρησε και κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ως υπηρεσιακός. Μόνο που το ερχόμενο καλοκαίρι η διοίκηση πήρε την απόφαση να τον μονιμοποιήσει. Και εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε περίτρανα!.

Εναν χρόνο μετά η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο μετά από 30 χρόνια, εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη, κατέλαβε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και ο Κέρκεζ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συναδέλφων του. 

Πρόκειται λοιπόν για έναν πρόσωπο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο κλαμπ και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων, φιλοδοξώντας να οδηγήσει την ΑΕΛ σε κάτι καλό και εκτός συνόρων.

Προτεινόμενα Άρθρα