Το "φύγε εσύ – έλα εσύ" και η εξαίρεση των Χαντ, Μπελ

από Αντώνης Γκάτζιος

Μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τι μέλλει γενέσθαι με τους Αμερικανούς παίκτες που φόρεσαν φέτος τη φανέλα του ΑΡΗ, η πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι δε θα συνεχίσει κανένας απ’ αυτούς την επόμενη περίοδο στην ομάδα.

Το ξεκίνημα του σχεδιασμού με δεδομένα τα ban, αφήνει ένα «παράθυρο» για την παραμονή κάποιου παίκτη της φετινής ομάδας, όμως το «σενάριο» δεν κερδίζει έδαφος, για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους, όπως και λόγω των υψηλών συμβολαίων. Εφόσον δεν παραμείνει έστω και ένας εκ των Μπελ, Τζόουνς, Χάρις, Μαγκί και Κάιζερ, θα συνεχιστεί μία παράδοση που θέλει τον ΑΡΗ να μην κρατάει ξένο παίκτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το 2009, με δύο εξαιρέσεις!

Εξαίρεση αποτέλεσαν ο Τζέρεμι Χαντ και ο Γκάρι Μπελ. Ο πρώτος έμεινε αναγκαστικά και τη σεζόν 2013-14, λόγω των ban που είχε η ομάδα και δεν κατάφερε να προσφέρει όσα στην πρώτη χρονιά του στον ΑΡΗ. Ο Μπελ έπαιξε στον ΑΡΗ πέρυσι και φέτος, στην περσινή παραμονή του έπαιξαν ρόλο και τα ban, αλλά όλα δείχνουν ότι δε θα γίνει ο πρώτος ξένος μετά τον Ράιαν Στακ που θα παίξει για τρεις σερί σεζόν στον ΑΡΗ.

Πριν τον Χαντ και τον Μπελ, οι τελευταίοι ξένοι παίκτες που φόρεσαν τα κίτρινα για δύο συνεχόμενες σεζόν, είναι οι Κίκι Κλαρκ και Άντριου Μπετς, τις σεζόν 2008-09 και 2009-10. Από το 2010 και μετά, πέραν των Χαντ, Μπελ, ουδείς ξένος παίκτης παρέμεινε για δεύτερη σερί χρονιά κάτοικος «Nick Galis Hall». Σ’ αυτό το διάστημα ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς φόρεσε δύο φορές τη φανέλα του ΑΡΗ, αλλά όχι συνεχόμενα (2012-13, 2014-15).

Οι ξένοι ανά σεζόν

Η ομάδα του 2009-10 διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη και από τους 9 (!) ξένους που φόρεσαν τη φανέλα της, ουδείς έμεινε την επόμενη σεζόν. Ήταν και η ομάδα που «λύγισε» τον ΑΡΗ αναφορικά με τα χρέη και οδήγησε στα ban της διετίας 2012-14.

Το 2010-11, οκτώ ξένοι παίκτες έπαιξαν στον ΑΡΗ, κανείς τους όμως δε συνέχισε. Το ίδιο συνέβη και με τους έξι ξένους της περιόδου 2011-12.

Στη διετία 2012-14 οι μοναδικοί ξένοι που έπαιξαν στον ΑΡΗ ήταν ο Χαντ και ο Πάσαλιτς. Το καλοκαίρι του 2014 η ΚΑΕ έλυσε τα ban και χρησιμοποίησε πέντε ξένους, εκ των οποίων ουδείς παρέμεινε. Στην πρώτη χρονιά του Νίκου Λάσκαρη (2015-16), ο ΑΡΗΣ είχε ίσως την καλύτερη εξάδα ξένων της σύγχρονης ιστορίας του, όμως είτε λόγω επιλογής, είτε οικονομικού, είτε κακών χειρισμών (βλέπε περίπτωση Τζερέλ ΜακΝιλ) κανείς δεν έμεινε.

Το 2016-17 άλλοι οκτώ ξένοι έπαιξαν στο «Nick Galis Hall» και όχι μόνο δεν παρέμειναν, αλλά έξι απ’ αυτούς έφεραν… μποναμά ισάριθμα ban από τη ΦΙΜΠΑ. Πέρυσι ακόμα μια οκτάδα ξένων πέρασε από το Παλέ, όμως μόνο ο Μπελ παρέμεινε.

Φέτος; Όλα δείχνουν ότι η παράδοση θα συνεχιστεί…

Ιδού οι ξένοι του ΑΡΗ τις τελευταίες 10 σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα