Απόλυτη με ανατροπή η Ιταλία (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Νίκη στο Λιχτενστάιν η Φινλανδία (0-2).

Η Squadra Azzurra μπορεί να έχασε το απαραβίαστο της εστίας της, όμως κέρδισε μια ενθαρρυντική εμφάνιση ύστερα από ένα κακό πρώτο μέρος και με το 2-1 σε βάρος των μαχητικών, Βόσνιων, έφτασε τους 12 βαθμούς έπειτα από 4 ματς και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο Group J των προκριματικών, στο οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας. Ακριβώς πίσω από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που ξεκούρασε παίκτες που τα έδωσαν όλα με την Ελλάδα, η Φινλανδία, που έκανε αυτό που έπρεπε, εκτός έδρας με το Λιχτενστάιν (0-2).

Κόντρα σε ότι μπορεί να περίμενε, πιθανότατα, κάποιος, η Βοσνία μπήκε δυνατά και στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερη. Στο 18′ η ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Βίσκα τον οποίο έκοψε ο Μπονούτσι σε σουτ σε τετ-α-τετ και συνέχιζε να παίζει στο μισό τους Ιταλούς, που χρειάστηκε να δεχθούν γκολ για να ξυπνήσουν. Αυτό έγινε στο 33′ σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα με τρομερό tiki-taka από δεξιά. Ο Μπέσιτς με τακουνάκι έσπασε στον Βίσκα και εκείνος βρήκε σε κενό τέρμα τον Τζέκο που πέτυχε ένα ακόμα γκολ επί ιταλικού εδάφους για το 0-1 που παρέμεινε, αφού στο 41′ ο Σέχιτς με τρομερή επέμβαση με το ένα χέρι σταμάτησε το δυνατό σουτ του Κουαλιαρέλα.

 
Η πρώτη φάση στην επανάληψη έκρινε ίσως το ματς αφού μόνος ο Γκόγιακ έκανε τσαφ με κεφαλιά και στο 49′ οι Azzurri ισοφάρισαν. Ο Μπερναρντέσκι εκτέλεσε το κόρνερ για τον Ινσίνιε που ήταν λίγο έξω από την περιοχή και χωρίς να αφήσει την μπάλα να σκάσει τίναξε τα δίχτυα του keeper των Βόσνιων για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και βοήθησαν έτσι ώστε το ματς να έχει ρυθμό, πάθος, ένταση, μαρκαρίσματα, όμως όσο είχαν τρεξίματα δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά και στο τέλος αναγκάστηκαν να κλειστούν και το πλήρωσαν.

Αφού στο 70′ ο Σέχιτς έβγαλε την κεφαλιά του Ινσίνιε και στο 72′ έβαλε stop στον Κιελίνι, δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο 86′ όταν ο Ινσίνιε από αριστερά έκοψε στον Βεράτι και εκείνος με όμορφο συρτό curler χάρισε τη νίκη με 2-1 στην Ιταλία.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σιρίγκου, Εντερσον, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μαντσίνι (66′ Ντε Σίλιο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (81′ Μπελότι), Ινσίνιε, Κουαλιαρέλα (46′ Κιέζα).

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Τοντόροβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Τσίβιτς (72′ Νάστιτς), Βίσκα, Πιάνιτς, Μπέσιτς, Σάριτς, Γκόγιακ (81′ Τσίμιροτ), Τζέκο.

Προτεινόμενα Άρθρα