Τα μυστικά του μπάσκετ, στο "ναό" του μπάσκετ

από Αντώνης Γκάτζιος

Το 3ο Learning Playing Camp του ARIS School of Basketball είναι προ των ουλών και ο υπεύθυνος των παιδικοεφηβικών τμημάτων και των Ακαδημιών του ΑΡΗ, Γιώργος Παουλεάνου, μιλά στο AllAboutARIS για τους στόχους αυτής της κίνησης.

Είναι η 3η χρονιά που ο ΑΡΗΣ διοργανώνει το εν λόγω καμπ, από τη Δευτέρα 10/6 έως τις 21/6, «στο πιο μπασκετικό γήπεδο του κόσμου», όπως αναφέρεται εύστοχα στη σχετική αφίσα, το «Nick Galis Hall». Στόχος των ανθρώπων του ΑΡΗ είναι να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ στους εκκολαπτόμενους καλαθοσφαιριστές και έχουν τα «όπλα» για να το κάνουν.

Όπως εξηγεί ο κ. Παουλεάνου, «την ευθύνη του καμπ έχουν πολύ καλοί προπονητές, όπως ο Δημήτρης Μπουσβάρος και ο Παναγιώτης Κουβάτσης, οι οποίοι είναι και το δίδυμο της εφηβικής και της παιδικής ομάδας, ενώ στο τιμ θα είναι και ο κόουτς του προπαιδικού, Δημήτρης Σαμαράς. Στόχος του καμπ είναι να διδάξει στα παιδιά τα βασικά του αθλήματος, σε συνδυασμό με την ατομική βελτίωση. Με εξαιρετικούς προπονητές και σε ένα γήπεδο που είναι συνώνυμο με το μπάσκετ».

Οι κόουτς που αναλαμβάνουν τη διδασκαλία των παιδιών είναι ειδικοί σ’ αυτό το κομμάτι. «Από τα χέρια του Δημήτρη Μπουσβάρου πέρασαν ο Φλιώνης, ο Καλαϊτζάκης, ο Βουλγαρόπουλος, ο Σιδηροηλίας, ο Κουρτίδης, ο Βλάσιος και άλλα παιδιά, που τώρα είναι διεθνείς και μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο», τονίζει ο Γιώργος Παουλεάνου.

Όσο για την ανταπόκριση που υπάρχει; «Είναι ικανοποιητική, με δεδομένο ότι υπάρχουν και πολλά ακόμα καμπ που διεξάγονται το ίδιο διάστημα. Ελπίζουμε σε αρκετές συμμετοχές και από παιδιά που θέλουν να δοκιμαστούν στον ΑΡΗ. Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί κάποιος παίκτης που δεν έχει πιάσει το… ραντάρ και μπορεί να παίξει στον ΑΡΗ».

Το τεχνικό τιμ του ΑΡΗ έχει ως εχέγγυο για τη δουλειά του στις μικρότερες ηλικίες, και το πρόσφατο χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. «Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο ΑΡΗΣ πέρασε στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, και μάλιστα έχοντας το μικρότερο μπάτζετ. Κάτι που αποδεικνύει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά», καταλήγει ο κ. Παουλεάνου. 

Από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου, λοιπόν, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Nick Galis Hall». Για την εκμάθηση των μυστικών του μπάσκετ, στο «ναό» του μπάσκετ.

Προτεινόμενα Άρθρα