Η ενηλικίωση του Βλάσιου και το επαγγελματικό συμβόλαιο

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Κώστας Βλάσιος κλείνει σήμερα (5/6) τα 18 χρόνια του και αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον ΑΡΗ.

Ο διεθνής γκαρντ των “κιτρινόμαυρων” ενηλικιώνεται και, βάσει νόμου, είναι ελεύθερος να επιλέξει τι θα πράξει για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι όνειρό του είναι να συνεχίσει επαγγελματικά στον ΑΡΗ και οι ενδείξεις λένε ότι αυτό θα γίνει τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο (τραγικός) ισχύων νόμος αναφέρει πως όταν ένας καλαθοσφαιριστής ενηλικιώνεται, μπορεί να υπογράψει όπου θέλει, χωρίς η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε να πάρει τα ανάλογα οφέλη. Αυτό έγινε για να λήξει το καθεστώς που ήθελε τις ΚΑΕ να μπορούν να κρατήσουν μονομερώς για πέντε χρόνια έναν παίκτη που κλείνει τα 18. Από το ένα άκρο, στο άλλο…

Ο Βλάσιος ανήκει σε μία “φουρνιά” διεθνών παικτών, μαζί με τον Γιάννη Σιδηροηλία και τον Βαλάντη Κουρτίδη, οι οποίοι πρόσφατα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Ελευθερούπολη, που κλείνουν τα 18 χρόνια τους (οι δύο τελευταίοι το φθινόπωρο). Οι υποθέσεις αυτές είναι στην ατζέντα της ΚΑΕ και αναμένονται οι εξελίξεις.

Προτεινόμενα Άρθρα