Κούης: "Δημιουργήθηκε πλέον μία ομάδα η οποία μας ανέβασε την ψυχολογία"

από AllAboutARIS

Ανήμερα των 64ων γενεθλίων του, ο θρύλος του ΑΡΗ, Ντίνος Κούης, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου και για τα σωστά βήματα που κάνει, πλέον, η ομάδα.

Επιστροφή για τον ΑΡΗ στην Super League, μία χρονιά η οποία κρίνεται πετυχημένη με την έξοδο της ομάδας στις ευρωπαικές διοργανώσεις…

“Ναι είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στην φυσική του θέση, έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο, έγιναν καλές μεταγραφές, ήρθαν παίκτες με καλή τεχνική και φυσική κατάσταση και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο της Ευρώπης. Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία συνεργάστηκαν όπως έπρεπε και συμβάδισαν με τον κόσμο για να έρθει το αποτέλεσμα που θέλαμε όλοι”.

Ο ΑΡΗΣ δείχνει πλέον να έχει μπει στον σωστό δρόμο. Τι περιμένετε για την νέα χρονιά;

“Δείχνει ότι γίνεται σωστή δουλειά, τώρα για του χρόνου θα πρέπει να περιμένουμε. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του δείχνουν ότι δουλεύουν σωστά, και προχωράμε με τα βήματα που πρέπει. Ο ΑΡΗΣ έχει ένα μεγάλο προτέρημα. Τον κόσμο του που δεν τον έχει αφήσει όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως τα άσχημα. Επίσης βλέπω ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει μπει στο πετσί του Αρειανού, ρίχνει χρήματα για να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, φέτος μάλιστα είπε ότι θα βάλει περισσότερα. Η ομάδα διαθέτει έναν καλό προπονητή, ο οποίος γνωρίζει τι χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ισχυρό σύνολο για την νέα χρονιά.Αυτό νομίζω ότι περιμένουμε όλοι, να δούμε μία καλύτερη ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη”.

Αναφερθήκατε στον κόσμο ο οποίος έδειξε την λαχτάρα του για την ομάδα φέτος, μιας και ο ΑΡΗΣ ήταν τρίτος στα εισιτήρια…

“Ήδη και τα διαρκείας πηγαίνουν εξαιρετικά. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος μετά την περσινή καλή χρονιά και επίσης το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα ήταν πολύ όμορφο. Ο Αρειανός είναι απαιτητικός, όχι τώρα μόνο αλλά από την δική μου εποχή. Ήθελε να βλέπει καλό ποδόσφαιρο, κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να μπει στον αγώνα και να κοροϊδέψει τον φίλαθλο του ΑΡΗ. Θα δώσει τα πάντα. Και επιπλέον τώρα που βιώνουμε δύσκολες οικονομικά στιγμές, πληρώνεις το εισιτήριο και θέλεις να δεις καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είδε ο Αρειανός και θα στηρίξει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια”.

Αλήθεια πέρα από άνθρωπος που αγαπάει τον ΑΡΗ σαν φίλαθλος, πως ένιωθε ο Ντίνος Κούης, μία από τις μεγαλύτερες “σημαίες” της ομάδας, τα… πέτρινα χρόνια;

“Όλοι οι Αρειανοί δεν νιώθαμε καλά. Σίγουρα εγώ που έχω ζήσει μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής με την ομάδα είχα απογοητευτεί. Αλλά το ξεπέρασα κι εγώ και πιστεύω όλοι μας. Δημιουργήθηκε πλέον μία ομάδα η οποία μας ανέβασε την ψυχολογία, το ηθικό ως φίλαθλοι και περιμένουμε να γίνει φέτος ακόμα καλύτερη”.

Εδώ και χρόνια ο Ντίνος Κούης έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, μπαίνει πλέον στην τέταρτη του θητεία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πόσο διαφορετικά είναι σε σχέση με την καριέρα του ποδοσφαιριστή;

“Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα περισσότερο ασχολούμαι με τον αθλητισμό και όχι τόσο με την πολιτική, οπότε δεν μπορώ να εντοπίσω τεράστιες διαφορές. Απλά προσπαθώ από την μεριά μου κι εγώ να βοηθήσω την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία”.

Ο ΑΡΗΣ έχει κάποια ζητήματα από τα οποία περιμένει την βοήθεια της Περιφέρειας…

“Ναι και σίγουρα θέλουμε να βοηθήσω και θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ. Ήδη έγινε και μία συνάντηση πριν τις εκλογές με την Βούτα Πατουλίδου με τον ΑΣ και θα συνεχίσουμε τις επαφές”.

Ο Ντίνος Κούης γιορτάζει σήμερα τα 64αστά γενέθλια του. Κοιτώντας πίσω την ζωή του, τι κρατάει, τι είναι αυτό που του έχει μείνει περισσότερο; 

“Έχω ζήσει καλές στιγμές και αυτές κρατάω κυρίως, μιας και τις κακές τις ξεπερνάω γρήγορα. Αυτό που μένει είναι στιγμές όπως όταν ξεκινάει ένας πιτσιρικάς να παίζει ποδόσφαιρο και όνειρο του είναι να αγωνιστεί στην ομάδα που αγαπάει και στην Εθνική. Τα πέτυχα αυτά και μπορώ να πω ότι νιώθω υπερήφανος που τα κατάφερα. Όπως και άλλα σημαντικά επιτεύγματα με τον Άρη και την Εθνική. Αυτό που μου μένει μετά από τόσα χρόνια και πάντα με συγκινεί είναι η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου ακόμα και τώρα. Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα να με αναγνωρίζει ο κόσμος, οι νεαροί και να εκτιμάνε αυτά που πρόσφερα στην ομάδα. Με κάνει και νιώθω περήφανος που αγωνίστηκα στον ΑΡΗ.” 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα