Η κεντρική διαχείριση, ο ΑΡΗΣ και οι απειλές

από Αντώνης Γκάτζιος

Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κυριάρχησε στη σημερινή (4/6) συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ, όπου φάνηκε ότι η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι ακόμα έκρυθμη.

Τον ΑΡΗ εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος και ο πρόεδρος (αλλά και αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ), Χάρης Παπαγεωργίου. Ο ΑΡΗΣ είχε ψηφίσει υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών και περιμένει τις εξελίξεις, σε ένα θέμα που τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.  Εφόσον βρεθεί τρόπος για να υπάρξει κεντρική διαχείριση με αυξημένα έσοδα για τις ΚΑΕ, οι «κιτρινόμαυροι» θα μπουν στο «πακέτο». Αν δε συμβεί αυτό, υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση για την επόμενη σεζόν με την ΕΡΤ (για τις 11 ομάδες πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ), με χαμηλές απολαβές, και μένει να φανεί τι θα πράξει ο ΑΡΗΣ.

Επί του παρόντος, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σύσταση επιτροπής για… διερευνητικές συζητήσεις, σχετικά με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε:

«Στην σημερινή (4/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε:

* Να συγκροτηθεί επιτροπή από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και εκπροσώπους των ΚΑΕ Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Χολαργού για διερευνητικές συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά».

Όπως επίσης και:

* Να εναρμονιστούν πιλοτικά από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος με το νέο αθλητικό νόμο και να ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ πριν διαμορφωθεί το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν».

Αποχωρεί ο Παναθηναϊκός, αν…

Μπορεί ο Ολυμπιακός να απουσίασε από τη σημερινή συνεδρίαση, όμως ο Παναθηναϊκός έχει πληροφορίες ότι «μαγειρεύονται» διάφορα για να γλιτώσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον υποβιβασμό. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, απείλησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι «ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση στο πρωτάθλημα, αν μείνει ο Ολυμπιακός με πραξικόπημα».

Μία ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή…

Προτεινόμενα Άρθρα