Βάλτε του δύσκολα, του αρέσουν!

από AllAboutARIS

Παίδεψε τον εαυτό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά τελικά ολοκλήρωσε… αυτό που ξεκίνησε χθες και έκλεισε θέση στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του!

O νεαρός τενίστας έχασε το τρίτο σετ από τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς, βρέθηκε αντιμέτωπος με σετ πόιντ στο τέταρτο, όμως κατάφερε να καθαρίσει τον αγώνα στο πρώτο του ματς πόιντ και να γράψει ιστορία! 

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αλλά ο Έλληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα στα δύσκολα και το… ζέσταμα πέτυχε! 

Ο αγώνας διακόπηκε χθες στο τρίτο σετ, διότι είχε πέσει σκοτάδι στο Παρίσι, την ώρα που το σκορ ήταν 7-5, 6-3, 5-5. Ο Σέρβος πήρε το τρίτο με 6-7(5), αλλά ο Στεφ καθάρισε με 7-6(6) το τέταρτο και περιμένει τώρα έναν εκ των Σταν Βαβρίνκα, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον τέταρτο γύρο! Συνολικά ο αγώνα κράτησε 3 ώρες και 34 λεπτά.

Eκτός όλων των άλλων, ισοφάρισε και την καλύτερη επίδοση Έλληνα τενίστα στο Roland Garros, που κρατούσε από το 1936 ο Λάζαρος Στάλιος.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε όσο δυναμικά θα περίμενε κανείς στον αγώνα και το τρίτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Κραΐνοβιτς πήρε πίσω το μίνι μπρέικ του Έλληνα στο ξεκίνημα και με εντυπωσιακή εμφάνιση ξαναμπήκε στον αγώνα! Η αλήθεια είναι ότι αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη χθεσινή του παρουσία, μάλλον άξιζε να πάρει ένα σετ…

Οι δύο τενίστες αντάλλαξαν μπρέικ στο ξεκίνημα του τέταρτου (0-1, 1-1), όμως ο Κραΐνοβιτς πήρε σημαντικό προβάδισμα στο 3-3 με μπρέικ και βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 3-5. 

Έκανε, ωστόσο ένα τραγικό service game με τέσσερα αβίαστα λάθη και έτσι ο Στέφανος μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά και να περάσει στη συνέχεια μπροστά (6-5).

Οι διαφορές λύθηκαν οριστικά στο τάι μπρέικ, όπου ο Κραΐνοβιτς είχε δύο σερβίς στο 4-5, όμως έστειλε την μπάλα στο φιλέ με το forehand και ο Στέφανος πήρε πίσω το μίνι μπρέικ.

Ο Σέρβος είχε αμέσως μετά σετ πόιντ (5-6), το οποίο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και ακολούθησαν άλλοι δύο σερί πόντοι του Στέφανου, με τους οποίους έκλεισε και το ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα