Χαμένη ευκαιρία για τη Σάκκαρη

από Γιώργος Γκάτος

Το ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη στο Παρίσι και το Roland Garros ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέχας Κατερίνα Σινιάκοβα, ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) και δεν επανέλαβε την περσινή επιτυχία πρόκρισης στον τρίτο γύρο του γαλλικού όπεν.

Στο Court 7 η Σάκκαρη έδωσε σπουδαία μάχη, “έσβησε” τρία ματς πόιντς της αντιπάλου αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την πλήρη ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για τους “32”, σε έναν αγώνα που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες καθηλώνοντας για το θέαμα και την ανταγωνιστικότητά του.

Mεγάλη χαμένη ευκαιρία το πρώτο σετ, όταν από προβάδισμα 5-1 γκέιμς, η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να κρατήσει και να αξιοποιήσει το προβάδισμά της.

Από την πλευρά της, η Σινιάκοβα (Νο. 42 στον κόσμο), δίνει το παρών στον τρίτο γύρο για δεύτερη φορά στην καριέρα της (2018 η προηγούμενη) και ετοιμάζεται για μία σύγκρουση με την κορυφαία στην κατάταξη παίκτρια, την Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία. 

Η Γιαπωνέζα σημείωσε μεγάλη ανατροπή και νίκησε με 4-6, 7-5, 6-3 τη Βικτόρια Αζαρένκα.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τη Μαρία, με την Ελληνίδα τενίστρια να περνάει μπροστά με 5-1 και να παίρνει τις μπάλες για να καθαρίσει το σετ.

Η 23χρονη Τσέχα, ωστόσο, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, ενώ είχε μπρέικ πόιντ και για το 6-5!

Το σετ οδηγήθηκε τελικά σε τάι μπρέικ, όπου η Μαρία μπόρεσε να επιστρέψει από το 1-5, αλλά δεν ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή. Έγινε, λοιπόν, σχεδόν ανέλπιστα το 1-0 για την Τσέχα.

Οι δύο παίκτρεις αντάλλαξαν μπρέικ στο δεύτερο σετ και στη συνέχεια η Μαρία βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ματς πόιντ: ένα στο 5-4 και ένα στο 6-5. 

Τα νεύρα την είχαν κυριεύσει μετά την απώλεια του πρώτου σετ, όμως βρήκε τον τρόπο να δραπετεύσει, να πάει το σετ σε τάι μπρέικ και να κάνει το 1-1 σε.. θρίλερ 18 πόντων!

Χρειάστηκε, για την ακριβεια, τέσσερα σετ πόιντς για να φέρει το ματς στα ίσα και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο τρίτο σετ η Σινιάκοβα έκανε πρώτη το μπρέικ, όμως η Μαρία είχε την άμεση απάντηση. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, και στο 3-3, με αποτέλεσμα η Τσέχα να πάρει το προβάδισμα και να βάλει πίεση στη Σάκκαρη στο 5-3.

Η 23χρονη τενίστρια έσβησε ένα ακόμα ματς πόιντ στο 30-40, αλλά λύγισε όταν βρέθηκε στη συνέχεια με το πλεονέκτημα η Σινιάκοβα.

Συνολικά η Μαρία είχε 68 αβίαστα λάθη (έναντι 44 της αντιπάλου της) και την πρόδωσε κυρίως το backhand της. 

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και στο έπακρο το σερβίς της, καθώς είχε μόνο 48% ευστοχία στο πρώτο σερβίς, με 59% των πόντων πίσω από το πρώτο και 41% πίσω από το δεύτερο.

H Τσέχα, από την άλλη, ήταν πολύ ανθεκτική και μπορεί να είχε τους μισούς winners (24-48), ωστόσο έβγαλε απίθανες άμυνες και ανάγκασε τη Μαρία να ρισκάρει.

Έπαιζε, δηλαδή, στο όριο πολλές φορές η 23χρονη τενίστρια, με συνέπεια τα πολλά λάθη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ολοκληρώνει τη χωμάτινη σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε τον πρώτο της τίτλο και στρέφει τώρα το βλέμμα της στο χορτάρι.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού, φυσικά, είναι το Wimbledon (1/7).

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα