Σπυράκη: "Να υπάρξει μια στοχευμένη διεκδίκηση για να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα"

από Γιώργος Γκάτος

Η Μαρία Σπυράκη στάθηκε στη σημασία του αθλητισμού για τον τρόπο ζωής του ανθρώπου, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραματίζει ο ΑΡΗΣ στον κοινωνικό ιστό της Θεσσαλονίκης

Για τη δυσκολία της προεκλογικής καμπάνιας και τον λόγο για τον οποίον ο κόσμος πρέπει να την επιλέξει: “Για εμάς είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί είμαστε υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα. Εγώ αυτή τη καμπάνια την έτρεξα με έδρα τη Θεσσαλονίκη γιατί εδώ είναι το γραφείο, το σπίτι και οι άνθρωποι μου. Νομίζω πως με τη βοήθεια όλων θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχει σημασία για εμένα η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να έχει μια ισχυρή ή αλλιώς έμπειρη εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Έχει σημασία η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να έχει έναν άνθρωπο ο οποίος εκτός από το ότι γνωρίζει τα “κατατόπια”, έχει και επίδοση από την προηγούμενη φορά όπως επίσης έχει και εμπειρία και τους ανθρώπους. Είναι μια καλή ευκαιρία να πάμε παρακάτω”.

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά και για το αν ο ΑΡΗΣ αδικείται:

“Καμία αδικία. Ο Μαργαρίτης είναι στη Κομισιόν, εκπρόσωπος του προέδρου Γιούνγκερ. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος. Νομίζω πως είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Θεσσαλονίκη, η Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση να ασχοληθεί και με τον αθλητισμό και μάλιστα, με ίσους όρους για να το πω ευγενικά. Να υποστηρίζουμε τις ομάδες της Θεσσαλονίκης χωρίς να τις διακρίνουμε ανάλογα με το πόση φασαρία κάνει ο ιδιοκτήτης τους. Να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας με βάση τους δεσμούς που έχουν με τους πολίτες αυτής της πόλης. Δεν σας κρύβω ότι νιώθω ότι ο ΑΡΗΣ έχει πολύ στενούς δεσμούς με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και φαίνεται και στη καθημερινότητα. Άρα, πρέπει να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας με ίσους όρους και μέσα αλλά και έξω.”

Για τις προβληματικές υποδομές που έχει η Θεσσαλονίκη:

“Είναι σημαντική Ευρωπαϊκή προτεραιότητα. Μια από τις δώδεκα προτεραιότητες που έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκουμε και εμείς ως Νέα Δημοκρατία, είναι και η αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο αθλητισμός και η παρακίνηση για αθλητισμό, αλλά και οι υποδομές που αναφέρατε συνδέονται άμεσα με αυτό γιατί συνδέονται άμεσα με έναν τρόπο ζωής. Οι υποδομές στη Θεσσαλονίκη και οι υποδομές για τον ΑΡΗ είναι βασικό στοιχείο.  Μπορούμε να παλέψουμε για αυτό. Αυτό που γίνεται με τις μεγάλες ομάδες είναι ότι ανοίγονται στη κοινωνία. Προσκαλούν μικρά παιδιά, προσκαλούν ενήλικες που δεν είναι ανάγκη να είναι επαγγελματίες αθλητές αλλά απλώς θέλουν να αθληθούν και να μπουν σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Τους δίνουν έναν άλλο παράδειγμα. Είναι απαραίτητες οι υποδομές και χρειάζεται η Ευρωπαίκή ενίσχυση. Θα σας πω εδώ ότι η Ευρωπαϊκή ενίσχυση μπορεί να έρθει και μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και μέσω προγραμμάτων όπως το “LIFE” που αφορούν τη ποιότητα της ζωής.”

Για την εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ και ότι οι σύλλογοι δεν το προσεγγίζουν με τον σωστό τρόπο:

” Συμφωνώ σε αυτό. Στη συνάντηση που είχαμε τη διοίκηση του ΑΡΗ, τους ζήτησα να μου πουν ένα πράγμα που θέλουν και θέλουν την Ευρωπαϊκή βοήθεια. Πρέπει να αποφασίσουμε ένα πράγμα που θέλουμε για να έχουμε τη βοήθεια. Δεν μπορούμε να βάζουμε σε ένα καλάθι τα παράπονα μας και ενδεχόμενες αδικίες. Αυτά που θέλουμε πρέπει να τα βάλουμε στο τραπέζι. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι θέλουμε ένα πράγμα για τον ΑΡΗ και τη Θεσσαλονίκη στις υποδομές και να βοηθήσουμε ώστε να υπάρξει Ευρωπαϊκή βοήθεια και να μην καταλήξουμε να το συζητάμε και την επόμενη πενταετία.”

Για την αναβάθμιση του “Κλ. Βικελίδης”:

“Τα κρατικά χρήματα δεν πρέπει να περνάνε ανεκμετάλλευτα και στο κομμάτι του αθλητισμού αλλά και στο κομμάτι των υψηλών αποδόσεων όπως ο ΑΡΗΣ. Γι’ αυτό το λόγο ας  αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε και ας υπάρχει μια στοχευμένη διεκδίκηση για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα”.

Για την επιστροφή του ΑΡΗ στην Ευρώπη:

“Δεν είναι μόνο για αυτό. Ο ΑΡΗΣ αποτελεί έναν βασικό παράγοντα του κοινωνικού ιστού της πόλης. Δίνει κίνητρο στα παιδιά για να μπουν αθλητισμό. Είναι καλό να έχουμε στη πόλη σωματεία υψηλού κύρους.”

Για το τι αθλήματα παρακολουθεί: 

“Για το ποδόσφαιρο, το μόνο που ξέρω είναι ότι η μπάλα είναι στρογγυλή. Έχω σύζυγο και γιο, αυτό έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Εγώ είμαι φαν του μπάσκετ που μπορεί να το παρακουθήσει κανείς με καλύτερη ευχέρεια αλλά φροντίζω να μην ανακατεύομαι σε πράγματα που δεν ξέρω.”

Για τους πολιτικούς οι οποίοι υπόσχονται διαφορετικά πράγματα σε κάθε περιοχή:

“Όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο για εμένα. Με ενδιαφέρει να γίνονται πράγματα στη πόλη. Να ανέβουν οι αθλητικές υποδομές και η αξιοπιστία τους γιατί αυτό αυτόματα ανεβάζει τον τρόπο ζωής της πόλης και τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό για εμένα, από την πόλη από την οποία επιστρέφω να έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και να αντικρίζω αυτές τις υποδομές”.

Ενώ κλείνοντας έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ:

“Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο για όλους σε όλη την Ελλάδα και έχουν τέσσερις σταυρούς και έχει σημασία να κάνουν μια επιλογή που θα τους αντιπροσωπεύει τα επόμενα χρόνια στην Ευρωβουλή.”

Προτεινόμενα Άρθρα