Ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν από σχεδόν μία δεκαετία η Κίνα ξεκινά τις προσπάθειές της για να μπει στον χάρτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Και για να το πετύχει αυτό προσφέρει λεφτά πέρα από κάθε φαντασία, κυρίως σε παίκτες προερχόμενους από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι πρώτοι που αποφασίζουν να πουν το «ναι» στις μυθικές προτάσεις των ομάδων της χώρας αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για ποδοσφαιριστές δύο κατηγοριών. Είτε μιας περασμένης ηλικίας είτε περιορισμένων δυνατοτήτων. Το χαμηλό επίπεδο στο οποίο παίζεται το άθλημα στην Κίνα τους ευνοεί.

Οι… κανονικοί ποδοσφαιριστές, αυτοί με τις ικανότητες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για μια μεγάλη καριέρα δεν βλέπουν ως επιλογή καμία άλλη ήπειρο πέραν της Ευρώπης. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Ντάριο Κόνκα και άλλαξε αυτή την αντίληψη για πάντα.

Το 2010 ο Αργεντινός αποτελεί το αρχετυπικό δείγμα Λατίνου μπαλαδόρου. Μεσοεπιθετικός, με αριστερό πόδι, απαράμιλλη τεχνική και ύψος κάτω από 1.70, ζαλίζει μέχρι τελικής πτώσης τους αντιπάλους του και μαγεύει τους οπαδούς. Πλέον έχει φτάσει 27 ετών και βιώνει την απόλυτη δικαίωση των κόπων του.

Με την Φλουμινένσε κατακτά το πρωτάθλημα Βραζιλίας, ψηφίζεται τόσο από τους οπαδούς όσο και από τους ειδικούς αλλά και τους δημοσιογράφους κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης

Προτεινόμενα Άρθρα