Γερμανική ματσάρα (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ντέρμπι παραμονής/ανόδου στην Γερμανία

Όρθια μέσα στην «Mercedes-Benz-Arena» στάθηκε η Ουνιόν της Β’ Γερμανίας, φεύγοντας με σκορ… ανόδου από την έδρα της Στουτγκάρδης και το βράδυ της Δευτέρας (27/5, 21:30) θα διεκδικήσει στο Βερολίνο την επιστροφή της στα σαλόνια της Bundesliga. 

Η ομάδα του Βίλινγκ βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, ισάριθμες όμως απάντησαν οι πρωτευουσιάνοι, σε ένα χορταστικό ματς με γκολ και θέαμα. Η πρώτη καλή στιγμή της Στουτγκάρδης ήταν στο 7ο λεπτό με τον Τάσο Δώνη, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γκικίεβιτς, Στο 42′ ο Έλληνας επιθετικός έκανε μία εκπληκτική κούρσα κι έβγαλε πολύ όμορφη ασίστ στον Γκέντνερ για το 1-0. 

 
Δεν πέρασαν ωστόσο παρά λίγα δευτερόλεπτα για να δεχτούν την ισοφάριση οι γηπεδούχοι με ένα όμορφο γκολ του Αμπντουλάχι. “Χρυσή” αλλαγή στην επανάληψη ο Γκόμες, που σκόραρε για το 2-1 μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Και πάλι όμως η Ουνιόν είχε την απάντηση, με τον Φρίντριχ να κάνει στο 68′ το 2-2 με κεφαλιά. Στη συνέχεια δε, μπορούσε ακόμη και την ανατροπή, αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Προτεινόμενα Άρθρα