"Ο Παντελίδης ήρθε και διέλυσε τις φοβίες μας"

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Περιμένω πως και πως να ξεκινήσει η προετοιμασία"

Ο Χαβιέ Ματίγια αναγεννήθηκε με την έλευση του Σάββα Παντελίδη στον ΑΡΗ. Ετσι δεν θα γινόταν να μην μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον 54χρονο τεχνικό. 

Ο Ισπανός χαφ μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην “La Vanguardia”, μιλώντας για τη φετινή του παρουσία στον ΑΡΗ και όσα άλλαξαν με τον Παντελίδη.

«Πήγα με φόβο στην Ελλάδα, ήταν για μένα ένα ξένο πρωτάθλημα, αλλά ο πρώτος χρόνος έχει θετικό πρόσημο. Θα παίξουμε στην Ευρώπη, η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη, προσαρμόστηκε εύκολα στη Θεσσαλονίκη.

Θυμάμαι που με πήρε τηλέφωνο ο Πάκο Ερέρα όταν ανέλαβε. Μου μίλησε καλά για την ομάδα και την πόλη. Το σκέφτηκα δύο εβδομάδες κι αποφάσισα να πάω.

Τα κακά συνεχόμενα αποτελέσματα έφεραν την απόλυσή του (σ.σ εννοεί τον Πάκο). Ήλθε ο Παντελίδης και μετά από μία περίοδο προσαρμογής στη νέα φιλοσοφία, διέλυσε όλες τις αμφιβολίες που είχαμε οι Ισπανοί. Παίξαμε όλοι κυκλικά σε ροτέισον.

Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσει η προετοιμασία. Θέλω να συνεχίζω να νιώθω σημαντικός για τον ΑΡΗ. Ο κόσμος ανυπομονεί για την Ευρώπη. Τώρα σκέφτομαι μόνο τον ΑΡΗ, μετά θα δούμε».

Προτεινόμενα Άρθρα