Ιστορικός διασυρμός της Άντερλεχτ: Μετά από 55 χρόνια εκτός Ευρώπης!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ανασύνταξη είναι το ζητούμενο, σε πρώτη φάση, και η Άντερλεχτ αφού πατήσει πρώτα γερά στα πόδια της, θα επιχειρήσει και πάλι να γίνει διεκδικήτρια τίτλων και διακρίσεων

Κι αν η ομάδα μπήκε στο στόχαστρο για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης, που συγκλονίζει το Βέλγιο, τότε και αγωνιστικά οι «Μωβ» έχουν να επιδείξουν επιδόσεις ντροπής. Η 6η θέση στο πρωτάθλημα Βελγίου, μέσω των playoffs, έφερε πλήρη αποτυχία στην πρώτη πλήρη χρονιά του νέου ιδιοκτήτη, Μαρκ Κουκ, και παράλληλα την απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρόκειται για τις διοργανώσεις, που κάποτς ήταν «σπίτι» αυτού του συλλόγου και τώρα, για πρώτη φορά ύστερα από 55 ολόκληρα χρόνια, δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε κάποια από αυτές, καθώς δε θα έχει καν την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση σε ομίλους μέσω προκριματικών αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μια ομάδα που είχε μεσουρανήσει στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, κατακτώντας 5 ευρωπαϊκά τρόπαια, ήτοι δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Μέχρι σήμερα, ασφαλώς, είχε κάνει κι άλλες σημαντικές πορείες με νίκες επί των πιο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ πέρασαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης όλα αυτά τα χρόνια.

 
 
Με την κίνηση να φέρει τον Βενσάν Κομπανί πίσω, όμως, η ομάδα των Βρυξελλών έδειξε τη διάθεση να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε νέες σελίδες δόξας. Η ανασύνταξη είναι το ζητούμενο, σε πρώτη φάση, και η Άντερλεχτ αφού πατήσει πρώτα γερά στα πόδια της, θα επιχειρήσει και πάλι να γίνει διεκδικήτρια τίτλων και διακρίσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα