Τρέμπλ για τους "Πολίτες" (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι πολίτες διέλυσαν την Γουότφορντ με 6-0 και έγραψαν επιπλέον ιστορία

Μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος θα επιχειρήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον να ερμηνεύσουν αυτή την σεζόν της υπερομάδας που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι. Διότι εν θερμώ ίσως αδικηθούν όσα πέτυχαν στο χορτάρι οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα.
Τι να πρωτοπεί κανείς; Τον αδιανόητο τρόπο που πήραν το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς και 14 σερί νίκες στο φινάλε; Το γεγονός ότι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά εγχώριο τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ); Ακόμα και η τελευταία πινελιά είχε κάτι το εξωπραγματικό.

 
Οι πολίτες διέλυσαν την Γουότφορντ με 6-0 και έγραψαν επιπλέον ιστορία, ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη νίκη σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας που κατέχει η Μπέρι (!) με το 6-0 επί της Ντέρμπι Κάουντι στο μακρινό 1903!

Με την άγνοια κινδύνου του αουτσάιντερ, η Γουότφορντ έκανε ένα θαρραλέο πρώτο μισάωρο, μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Περέιρα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Έντερσον (11’). Από την στιγμή όμως που δέχθηκε το πρώτο όλα έσβησαν.

Το πέτυχε ο Νταβίδ Σίλβα με διαγώνιο σουτ (26’) και από εκεί και μετά οι σφήκες έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους. Μία άστοχη έξοδος του Γκόμες πρόσφερε το πιάτο το 2-0 στον Γκάμπριελ Ζεσούς (38’), ενώ στην επανάληψη η επιλογή του Χάβι Γκράθια να ανεβάσει την άμυνα του ψηλά, αποδείχθηκε αυτοκτονική, αφού οι πολίτες έκαναν πάρτι στον κενό χώρο.

Ο Ντε Μπρόινε μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 (61’), λίγο αργότερα ο Βέλγος έβγαλε μόνο του τον Ζεσούς για το 4-0 (68’).

Κάθε φορά που οι παίκτες του Πεπ πατούσαν το πόδι στο γκάζι, προέκυπτε καθαρή ευκαιρία για γκολ. Δύο πλαγιοκοπήσεις στο τέλος έφεραν ακόμα δύο γκολ από τον Ραχίμ Στέρλινγκ (81’, 88’), με το τελικό 6-0 να απογειώνει τους οπαδούς της Σίτι, που είδαν την ομάδα τους να δίνει μία ακόμα παράσταση υψηλού αισθητικού επιπέδου.

Προτεινόμενα Άρθρα