Οι άσσοι των ιταλικών γηπέδων που δεν "απάτησαν" ποτέ την ομάδα τους

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η Ιταλία κατέχει μια υπέροχη πρωτιά…

Η Ιταλία θα είναι γνωστή πάντα σε όλους μας για τα παγωτά της, τον τρόπο που μεταλλασσόμαστε όποτε την επισκεπτόμαστε -και από αδιάφοροι για το στυλ καταλήγουμε να φοράμε καπέλα και φουλάρια-, για την Φοντάνα Ντι Τρέβι -εκεί που πετάς κέρματα στο συντριβάνι -και για τον Ρομπέρτο Μπάτζιο και τη περίφημη διαφήμιση του Keep Walkingέπειτα από το πιο διάσημο χαμένο πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ.

Λέγοντας Μπάτζιο φυσικά το μυαλό μας πάει και στο ιταλικό πρωτάθλημα που δεν αγαπάμε πολύ μιας και όπως λέει ο Βασιλάκης από το Καματερό στις νυχτερινές εκπομπές «το παιχνίδι συνήθως παίζεται αμυντικά και δεν μου αρέσει», πιθανώς συνηθισμένος στο… jogo bonito της Σούπερ Λιγκ.

Όμως, η Ιταλία κατέχει μια υπέροχη πρωτιά, αυτή των πιο πιστών ποδοσφαιριστών.

Και όταν λέμε πιστών εννοούμε σε κάποια ομάδα (προφανώς) καθώς δεν μας νοιάζει τι κάνουν στα προσωπικά τους. Τα παραδείγματα παιχτών που ρίζωσαν για πάντα στην αιώνια αγαπημένη τους, κάνοντας τους να λατρευτούν από τους οπαδούς και να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη ψυχή τους, χωρίς να τρέχουν να κάψουν την φανέλα που αγόρασαν και να κλαίνε τα λεφτά τους κάθε καλοκαίρι, είναι πολλά και εδώ θα αναφέρουμε τα πιο σημαντικά.

Ίσως η πιο κλασσική περίπτωση ήταν ο Πάολο Μαλντίνι που από 16 χρονών έβαλε τη φανέλα της Μίλαν και δεν την έβγαλε μέχρι τα 40, αλλά ας μείνουνε σε αυτούς που επέλεγαν να δέσουν τις τύχες με ομάδες όπου ήξεραν πως οι τίτλοι θα είναι ελάχιστοι.

Και όμως προτίμησαν την αιωνιότητα…

Προτεινόμενα Άρθρα