Ο ορισμός της σταθερότητας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα δέκα γκολ και οι πέντε ασίστ του… εργαλείου που λέγεται Νικολά Ντιγκινί

Ο Νικολά Ντιγκινί ήταν η πρώτη μεταγραφή του ΑΡΗ του περασμένο καλοκαίρι, σηματοδοτώντας την αρχή της ενίσχυσης για το ρόστερ της Super League. 

Ο Γάλλος είχε βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση όταν το 2016 αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο. Ετσι λοιπόν όπως έβγαλε τα λεφτά του στο Περιστέρι, φρόντισε να κάνει το ίδιο και για τους “κιτρινόμαυρους”. 

Ο Γάλλος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας τη φετινή σεζόν, με τα δέκα γκολ και τις πέντε ασίστ που κατέγραψε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν ήταν όμως μόνο οι αριθμοί αλλά και η γενικότερη παρουσία του. 

Το βασικό του χαρακτηριστικό ήταν η σταθερότητα που τον διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος ένα κακό παιχνίδι του Ντιγκινί, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Ερέρα και Παντελίδη. Και σε μία σεζόν μάλιστα στην οποία για μεγάλο διάστημα κλήθηκε να ανταποκριθεί στον ρόλο του επιθετικού.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις δύο φορές που βρέθηκαν εκτός αποστολής ήταν λόγω τραυματισμού και καρτών ενώ υπάρχει και το ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο στο οποίο ήταν ναι μεν στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε.

Προτεινόμενα Άρθρα