"Στην Ξάνθη η αρχή – Κάναμε μεγάλη πρόοδο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τη νέα σεζόν περιμένει πλέον ο Τυνήσιος επιθετικός

Ο Χάμζα Γιουνές ήταν από τα σημεία αναφοράς στη φετινή σεζόν για τον ΑΡΗ, τόσο για τα εννέα γκολ που πέτυχε όσο και για τα δοκάρια ή τα χαμένα πέναλτι που μέτρησε. Και είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική.

Ο Τυνήσιος από τη μία δεν προσέφερε τη διάρκεια που χρειαζόταν ο ΑΡΗΣ στην επίθεση αλλά πέτυχε κάποια κρίσιμα γκολ και έβαλε πλάτη για να επιτευχθεί ο στόχος του Europa League.

Στο πλαίσιο της “Children’s Day” που φιλοξένησε το καφέ “Naos” την περασμένη Τετάρτη, ο 33χρονος επιθετικός έκανε τον δικό του απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και απάντησε στα δημοσιεύματα που τον συνδέουν με την Πετρολούλ.

Διαβάστε παρακάτω όσα δήλωσε: 

-Η όλη ιστορία με τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό σου, πως ξεκίνησε;

“Είναι ένα μυστικό. Αρχισα όμως να το κάνω στο παιχνίδι της Κρήτης με τον Ο.Φ.Η. όπου σκόραρα δύο φορές. Είδα ότι άρεσε σε όλους και έτσι το συνέχισα. Ολοι μου ζητούσαν να το κάνω. Ετσι έγινε γνωστός αυτός ο πανηγυρισμός”.

-Το ματς της Κρήτης κόντρα στον Ο.Φ.Η., είναι ίσως και η καλύτερη στιγμή σου φέτος με τον ΑΡΗ;

“Νομίζω πως ναι. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορούν να μπουν δύο γκολ τόσο γρήγορα. Και ήταν πολύ σημαντικά για την ομάδα. Μας έκανε πολύ χαρούμενους εκείνο αποτέλεσμα. Ηταν τρεις σημαντικοί βαθμοί, σε μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ο.Φ.Η.”.

-Η καλύτερη και η χειρότερη περίοδος για την ομάδα φέτος;

“Η κακή μας περίοδος ήταν στα ντέρμπι του 1ου γύρου. Χάσαμε στα περισσότερα. Ηταν δύσκολο για εμάς. Ημασταν μία καινούργια ομάδα και βρεθήκαμε νωρίς να παίζουμε μαζεμένα παιχνίδια απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους. Δεν είχαμε δέσει ακόμα, ώστε να παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο. Ο,τι κάναμε δηλαδή στη συνέχεια. Βελτιωθήκαμε και παρουσιάσαμε κάτι καλύτερο. Ευτυχώς τελειώσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Κάναμε μεγάλη πρόοδο ως ομάδα”.

– Ποια ξεχωρίζεις ως καθοριστική νίκη για τον φετινό ΑΡΗ; Αυτή με τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη ή κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας;

“Η αρχή έγινε μέσα στην Ξάνθη. Εκεί ξεκίνησε μία καλή περίοδος για εμάς. Πετύχαμε μία σημαντική νίκη. Είναι δύσκολο να πάρεις κάτι εκεί. Και αυτή η νίκη, έφερε κι άλλες στη συνέχεια. Πήραμε σημαντικούς βαθμούς, οι οποίοι μας βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης”.

-Είχες άλλη χρονιά στην καριέρα σου με τόσα δοκάρια;

“Νομίζω φέτος είχα επτά (σ.σ. γέλια). Δεν θυμάμαι ακριβώς. Αλλά ήταν πολλά. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπολογίζουμε και αυτούς τους παράγοντες”.

-Και τώρα, περιμένεις τα ευρωπαϊκά παιχνίδια…

“Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στα πρώτα παιχνίδια λογικά δεν θα έχουμε δύσκολο αντίπαλο αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται”.

-Κόντρα στην Ξάνθη, σε είδαμε να δημιουργείς πέραν του σκοραρίσματος.

“Παίξαμε λίγο διαφορετικά σε αυτό το ματς. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Βγάλαμε πολύ καλές τελικές πάσες. Εγινε πιο εύκολο το έργο της ομάδας στην τελική προσπάθεια, μετά και την είσοδο του Τόνσο. Κάναμε καλές επιλογές, παίζαμε γρήγορα και με λίγες επαφές”.

-Από τα εννέα γκολ που πέτυχες, ποιο ξεχωρίζεις; Ισως αυτό κόντρα στη Λάρισα;

“Νομίζω όλοι ξεχωρίζουν αυτό το γκολ. Και εγώ μαζί. Πιστεύω είναι το καλύτερο γκολ που σκόραρα φέτος. Ηταν το πρώτο γκολ, άρα και κάπως ιδιαίτερο για μένα”.

-Στη Ρουμανία πρόσφατα έγραψαν ότι έχεις πρόταση από την Πετρολούλ….

“Οχι, δεν είχα κάποια πρόταση. Μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν. Δεν μπορώ να τους το απαγορεύσω κιόλας. Αλλά δεν είναι αλήθεια”.

Προτεινόμενα Άρθρα