Η καρδιά των πρωταθλητών (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία νίκη από τους τελικούς της Δύσης απέχουν πλέον οι Ουόριορς που αν και δύσκολα κατάφεραν να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι πρωταθλητές είχαν την ατυχία να αγωνιστούν σε ολόκληρη την τέταρτη περίοδο χωρίς τον Ντουράντ που αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά οι “Splash Brothers” μαζί με τον Γκριν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με αποτέλεσμα οι Ουόριορς να κάνουν το 3-2 και οι Ρόκετς να χάσουν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στη σειρά.

Το ματς στο πρώτο 12λεπτο έδειξε ότι θα είναι ένας εύκολος περίπατος για τους Ουόριορς, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με το υπέρ τους 57-43. Παρόλα αυτά το τρίτο 12λεπτο ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Στιβ Κερ που είδε την διαφορά να εξανεμίζεται (72-72).

Ο Κάρι ήταν μακριά από τις καλές βραδιές του, ενώ ο καλύτερος παίκτης των Ουόριορς μέχρι εκείνο το σημείο, Ντουράντ (22π.) τέθηκε νοκ άουτ. Στο τέταρτο 12λεπτο, ο Κάρι (25π.) ξύπνησε, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μαζί με τον Τόμπσον (27π.) και τον Γκριν (12ριμπ., 11 ασ.) οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Οι Ρόκετς είχαν αρκετές ευκαιρίες αλλά στο τέλος προδόθηκαν από τα ριμπάουντ και τα λάθη. Ο Χάρντεν σταμάτησε στους 39 πόντους, με τον Γκόρντον να σημειώνει 19. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Χιούστον.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα