Ρέθυμνο, Κύμη και Λαύριο στο "μάτι του κυκλώνα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η κανονική διάρκεια της Basket League ολοκληρώνεται με τρεις ομάδες, Ρέθυμνο, Κύμη και Λαύριο να αγωνιούν όσον αφορά την μάχη αποφυγής του υποβιβασμού. Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής.

Από το περασμένο Σάββατο (4/5) ο Κολοσσός Ρόδου θα αγωνίζεται και μαθηματικά στην Α2 την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Με δεδομένο ότι τόσο η πρώτη θέση, όσο και οι μετέχουσες ομάδες στα πλέι οφ έχουν ξεκαθαρίσει προ πολλού, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις απογευματινές αναμετρήσεις συγκεντρώνει η μάχη του υποβιβασμού και το ποιος θα ακολουθήσει τους «θαλασσί» στο πρωτάθλημα της Α2.

Στην δυσάρεστη θέση βρίσκονται Ρέθυμνο, Κύμη και Λαύριο. Ποια είναι τα σενάρια και ποιες οι ισοβαθμίες της 25ης και τελευταίας αγωνιστικής;

Η βαθμολογία 
11. Ρέθυμνο 7-18 32β.
12. Κύμη 7-18 32β.
13. Λαύριο 6-19 31β. (υποβιβάζεται)

Η αγωνιστική (17:30)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Κύμη
Λαύριο – Ήφαιστος Λήμνου
Άρης – Ρέθυμνο

Τι συμβαίνει με τις ισοβαθμίες; 
Λαύριο: Έχει 1-1 (και +17) με την Κύμη, 1-1 (και +4) με το Ρέθυμνο.

Κύμη: Έχει 1-1 (και -17) με το Λαύριο, 0-2 με το Ρέθυμνο (-21).

Ρέθυμνο: Έχει 2-0 με την Κύμη (+21), 1-1 (και -4) με το Λαύριο

Σε τριπλή ισοβαθμία στους 32 βαθμούς: Ρέθυμνο (3-1), Λαύριο (2-2), Κύμη (1-3)

Tι χρειάζεται κάθε ομάδα;
1) Το Ρέθυμνο εφόσον κερδίσει τον Άρη προκρίνεται ανεξαρτήτως λοιπόν αποτελεσμάτων. Αν ηττηθεί, θέλει ήττα της Κύμης στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ή ήττα του Λαυρίου από τον Ήφαιστο Λήμνου.

2) Η Κύμη θέλει για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται νίκη δική της κόντρα στους «πράσινους» για να σωθεί σίγουρα, ειδάλλως αναζητά ήττα του Λαυρίου.

3) Το Λαύριο σε σενάριο νίκης χρειάζεται και να ηττηθεί παράλληλα μία εκ των Κύμη και Ρέθυμνο για να παραμείνει στην Basket League.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα