Ο 12ος παίκτης…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκο Μαρτίνες εντάσσεται στην κατηγορία των παικτών που αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια κάτι σαν… καψούρα για τον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ προσπαθούσε από τα χρόνια της Β’ Εθνικής να φέρει τον 31χρονο μεσοεπιθετικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μέχρι που η ομάδα επέστρεψε στη Super League και δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ο Αργεντινός νε μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. 

Ενας παίκτης που άργησε να δείξει πράγματα, λόγω της προετοιμασίας που… δεν έκανε πέρυσι το καλοκαίρι, συν ότι δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες. 

Στον 2ο γύρο τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Με τον Παντελίδη βρήκε και αυτός έναν συγκεκριμένο ρόλο, κυρίως όμως ερχόμενος από τον πάγκο αφού ως βασικός είναι λίγες οι φορές που παρουσίασε μία ικανοποιητική εικόνα. Από την άλλη όμως υπάρχει το επιχείρημα του ρυθμού που δεν κατάφερε να βρει μέσα από κάποιες συνεχόμενες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να του δοθούν. Για αυτό όπως στο μπάσκετ υπάρχει ο 6ος παίκτης, ο Μαρτίνες αντίστοιχα στο ποδόσφαιρο ίσως έχει τον τίτλο του 12ου παίκτη. Αυτού που έρχεται στη διάρκεια του ματς και “φρεσκάρει” μεσοεπιθετικά την ομάδα, όπως έκανε σε αρκετές περιπτώσεις. 

Με την παρουσία του στο δεύτερο μισό της σεζόν, κέρδισε και το δικαίωμα να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον ΑΡΗ για ένα συμβόλαιο. Από τις συζητήσεις που θα γίνουν, θα φανεί κατά πόσο θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και υπό ποιες προϋποθέσεις. Διότι αν μιλάμε για την τρίτη επιλογή πίσω από Τόνσο και Ντιγκινί, τα χρήματά του κρίνονται αρκετά. Εαν όμως στο πλάνο της νέας σεζόν ο Ντιγκινί αξιοποιηθεί σε άλλη θέση τότε τα δεδομένα αλλάζουν. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αποφάσεις που ανήκουν στους ανθρώπους του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα