Νίκη για Μπάγερν… πίεση για Ντόρτμουντ!

από Γιώργος Γκάτος

Νίκη… Ευρώπης για Βόλφσμπουργκ, "μοιρασιά" στο ντέρμπι Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ.

Η Μπάγερν έκανε το… καθήκον της, νικώντας με 3-1 το Ανόβερο μέσα στο Μόναχο κι αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα παίξει σε λίγη ώρα στη Βρέμη με τη Βέρντερ, στους πέντε πόντους δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς. Σκόραραν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκει ξανά δίχτυα μετά από τρία στείρα ματς στη Bundesliga, κάνοντας το 1-0 στο 27’ με κεφαλιά από σέντρα του Κίμιχ.

Ενώ ο Γκορέτσκα με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 40ο λεπτό διαμόρφωσε το 2-0. Μάλιστα, ο Γερμανός μέσος της Μπάγερν είχε και δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 45λεπτου!

Ο σύλλογος της Κάτω Σαξονίας έριξε στο ματς τον Ζόνατας στην επανάληψη, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κερδίζει -τουλάχιστον αμφιλεγόμενο- πέναλτι στο 50’ από χέρι του Μπόατενγκ, να το μετουσιώνει σε γκολ δύο λεπτά αργότερα και να… αποβάλλεται, βλέποντας δύο κίτρινες κάρτες -η δεύτερη αυστηρή- σε διάστημα τριών λεπτών!

Ο Ριμπερί πέρασε και αυτός ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο 71’ και δέκα λεπτά μετά ήταν εκείνος που “καθάρισε” τη νίκη για την πρωταθλήτρια Γερμανίας, σουτάροντας με το… δεξί και μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον πολύ καλό Έσερ…

Ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η επάνοδος του Ρόμπεν στη δράση, με τον Ολλανδό εξτρέμ να αποθεώνεται από τους φίλους της Μπάγερν σε κάθε του επαφή με τη μπάλα…

Προτεινόμενα Άρθρα