Απάντηση με σούπερ Μπάτλερ για τους Σίξερς (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι Σίξερς αντέδρασαν μετά την κάκιστη εμφάνιση στο Game 1 του Τορόντο, επανήλθαν δριμύτεροι και με τον Τζίμι Μπάτλερ σε τρομερή κατάσταση, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά, παίρνοντας το «διπλό» που ήθελαν επί των Ράπτορς με 94-89.

Οι Σίξερς αντέδρασαν μετά την κάκιστη εμφάνιση στο Game 1 του Τορόντο, επανήλθαν δριμύτεροι και με τον Τζίμι Μπάτλερ σε τρομερή κατάσταση, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά, παίρνοντας το “διπλό” που ήθελαν επί των Ράπτορς με 94-89.

O Αμερικανός σκόρερ ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας 12 πόντους στην τελευταία περίοδο για να κρατήσει όρθια την ομάδα του, ενώ σε μια κρίσιμη φάση είχε το καθαρό μυαλό για να πασάρει στον Τζοέλ Εμπίιντ κι εκείνος με προσωπική ενέργεια να σκοράρει, σε ένα ματς όπου οι παίκτες του Μπρετ Μπράουν βέβαια κόντεψαν απέναντι σε ένα συγκλονιστικό Καουάι Λέοναρντ να… χύσουν την καρδάρα με το γάλα, αφού παραλίγο να χάσουν το ματς, ενώ ήταν μπροστά ακόμη και με διαφορά 19 πόντων.

Ο Μπάτλερ άρχισε να βρίσκει ρυθμό σε ένα νευρικό ξεκίνημα και αυτό ήταν αρκετό, με τους 6 πόντους που σημείωσε, να αρχίζει να ξεφεύγει η ομάδα του, που έχοντας αρκετές λύσεις προηγήθηκε με 17-26 στην πρώτη περίοδο. 

Ο Μπράουν εμφάνισε ως “άσο από το μανίκι” τον Ένις, που με μακρινά σουτ έκανε τη διαφορά για την Φιλαδάλφεια και στα 4 λεπτά για το ημίχρονο, μια βολή του Μπάτλερ για τεχνική ποινή στον Νερς έφερε το +19 στην ομάδα του (26-45). Έχοντας δέσει… χειροπόδαρα τους παίκτες των Ράπτορς στην άμυνα, ίσως στους Σίξερς να ήθελαν κάτι καλύτερο από το 38-51 του ημιχρόνου, με 5 πόντους των Λέοναρντ και Γκριν να μειώνουν λίγο την απόσταση.

Ο Λέοναρντ και ο Σιάκαμ έδωσαν σύνθημα αντεπίθεσης στο τρίτο δωδεκάλεπτο για τους Καναδούς και 5 πόντοι του Γκασόλ, που εμφανίστηκε επιτέλους μαζί με την άμυνα των γηπεδούχων, έφερε την απόσταση πολύ γρήγορα στην ελάχιστη τιμή, μειώνοντας σε 60-61 στο τρίλεπτο για τη λήξη της περιόδου. Ο Μπάτλερ και ο Ένις κράτησαν πάλι όρθιους τους Σίξερς, που έμπαιναν με +6 προηγούμενοι στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Εκεί, με τον Ρέντικ και τον Σίμονς επίσης να βρίσκουν λύσεις, ενώ το “σόου” του Μπάτλερ δε σταματούσε, η Φιλαδέλφεια έκανε παράσταση νίκης, με τους 13 πόντους υπέρ τους στο πεντάλεπτο για την εκπνοή από καλάθι του Χάρις να δείχνει πως η νίκη αυτή δεν χανόταν (70-83). Ο Λέοναρντ προσπαθούσε να το γυρίσει… μόνος του και συνεχόμενα γκολ-φάουλ μείωσαν στο -5 με 3.5 λεπτά για τη λήξη (78-83), αλλά 5 πόντοι με τρίποντο-“μαχαιριά” του Μπάτλερ στο δίλεπτο για το τέλος, θα έδιναν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στους φιλοξενούμενους (81-88). Δύο τρίποντα του Λάουρι έδωσαν ελπίδα και ο Σιάκαμ με δεύτερη ευκαιρία μείωσε σε 89-90 στα 46″. Ο Εμπίιντ, όμως, ήταν ψύχραιμος και με όμορφη κίνηση μπροστά στον Γκασόλ, δίνοντας και υποψία για βήματα, έγραψε το 89-92 στα 24″, αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Νερς. Ο Λάουρι κόντεψε να χάσει την μπάλα, τελικά την κράτησε και ο Γκριν αστόχησε για την ισοφάριση, με τις βολές του Χάρις να γράφουν το τελικό σκορ.

Ο Τζίμι Μπάτλερ τελείωσε με double double 30 πόντων με 11 ριμπάουντ, ενώ στο ματς αυτό σπουδαία ήταν η συμβολή του Τζέιμς Ένις, που σκόραρε 13 πόντους από τον πάγκο. Οι 35 πόντοι, με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ του Καουάι Λέοναρντ δεν έφταναν στους “Δεινόσαυρους”.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα