Ο Καλιγκιούρι “έσβησε” το όνειρο τίτλου της Ντόρτμουντ (vid)

από AllAboutARIS

Η Σάλκε πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα της Ντόρτμουντ (2-4), με πρωταγωνιστή τον Καλιγκιούρι και έτσι η δεύτερη ελπίζει η Νυρεμβέργη να κάνει το… θαύμα της με την Μπάγερν.

Oι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παρόλα αυτά όμως στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες. Στη πρώτη ουσιαστικά τελική της όμως η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ. Στο 14ο λεπτό λοιπόν ο Σάντσο έσκαψε υπέροχα την μπάλα, έβγαλε μόνο του τον Γκέτσε, αυτός με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα η Σάλκε κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να παίρνει την απόφαση με την βοήθεια του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλιγκιούρι και έκανε γρήγορα το 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά η Σάλκε στο 28΄πήρε προβάδισμα, “γυρίζοντας” το ματς πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, ο Καλιγκιούρι έκανε μία υπέροχη σέντρα με τον Σανέ να κάνει μία καρφωτή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της Ντόρτμουντ, αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Σάλκε δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 47΄ο Ντιαλό έκανε μία υπέροχη πάσα μέσα την περιοχή, όμως η άμυνα της Σάλκε ήταν σε ετοιμότητα και έτσι ο κίνδυνος πέρασε. Έξι λεπτά αργότερα ο Γκερέιρο ξεμαρκαρίστηκε πανέμορφα, με το σουτ να περνάει λίγο άουτ.

Στο 60ο λεπτό του αγώνα ουσιαστικά όλα τελείωσαν για την Ντόρτμουντ. Ο Ρόις έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα, με τον διαιτητή να του δίνει απευθείας κόκκινη. Ο Καλιγκιούρι ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ από τα 30 περίπου μέτρα. 

Πέντε λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ έμεινε με 9 παίκτες, με τον διαιτητή να δίνει μία αυστηρή απευθείας κόκκινη στον Βολφ. Στο 85ο λεπτό του αγώνα η Ντόρτμουντ μείωσε σε 2-3 με γκολ του Βίτσελ και έβαλε… φωτιά στο ματς. Μόλις 1 λεπτό αργότερα ο Εμπολό μ΄ενα απίστευτο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-4. Τελικά η Ντόρτμουντ γνώρισε την ήττα με 2-4 μέσα στην έδρα της και έτσι σε περίπτωση νίκης της Μπάγερν θα βρεθεί στο -4.

Προτεινόμενα Άρθρα