Λεκάκης: "Δεν θα κρύψω ποτέ την οπαδική μου ταυτότητα"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Πέτρος Λεκάκης αναφέρθηκε στο "φλέγον" θέμα του πάρκινγκ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", τα δύσκολα χρόνια του ΑΡΗ και την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής κοντά στα γήπεδο

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα κερδίσει την Ξάνθη:

Αυτό είναι μονόδρομος. Εννοείται”

Για το αν θα είναι στο γήπεδο κόντρα στη Ξάνθη:

“Εμείς ήμασταν εκεί και στα εύκολα και τα δύσκολα. Δεν θυμηθήκαμε τις εκλογές για να δηλώσουμε τι ομάδα είμαστε. Δεν έκρυψα τίποτα. Ξέρουν όλοι για εμένα, τι ομάδα είμαι. Θα είμαι εκεί και με την Ξάνθη, για να κλείσει όμορφα η χρονιά.”

Για το αν προτιμάει το “Κλεάνθης Βικελίδης” ή το “Nick Galis Hall”:

“Πάω παντού. Λόγω των μικρών παιδιών, είπα πως θα σταματήσω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τώρα επειδή θέλει ο μικρός γιος, πάω εκεί που πρέπει να είμαι. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν υπάρχει ο όρος μπασκετικός ή ποδοσφαιρικός. Η ομάδα είναι παντού. Από την Κ15, σε χάντμπολ και κολύμβηση. Ευχή όλων να βρει ο σύλλογος τον δρόμο του. Ειδικά για τον κόσμο του που κουβαλάει την ομάδα του τα τελευταία χρόνια.

Για τους Αρειανούς στην αυτοδιοίκηση:

“Ο Λευτέρης Αρβανίτης έχει προσφέρει πολλά στον ΑΡΗ, όπως και άλλοι όπως Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης που είναι αντιδήμαρχος αθλητισμός. Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς που κατεβαίνει μαζί μου στις εκλογές. Έξω από τα οπαδικά, προέχει η πόλη να μείνει σε μια τροχιά σταθερή. Ο Κλεισθένεης επιβάλει σε όλους μας να συνεργαστούμε. Χρειάζεται κοινή λογική. Μπορεί να είμαι νέος σε ηλικία αλλά παλιός σε αυτοδιοίκηση. Δεν έχουν χρώμα πολιτικό ή οπαδικό, τα προβλήματα του Δήμου. Οι προοπτικές για την πόλη είναι τεράστιες. Όλα τα άλλα επηρεάζουν αλλά δεν είναι τα βασικά στοιχεία για τον δήμο”.

Για το θέμα του πάρκινγκ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

“Όταν αυτά τα γήπεδα φτιάχτηκαν, ήταν εκτός πόλης. Υπάρχει ένα θέμα μεγάλο και με το πρόβλημα του πάρκινγκ αλλά και με το θέμα των αδειοδοτήσεων γιατί είναι δύσκολο και για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να αδειοτηθεί το γήπεδο. Άρα λοιπόν είναι ένα σοβαρό θέμα. Μάλιστα, η πρόταση η δικιά μου προς τον Γιάννη Μπουτάρη και σε συννενόηση με τον Κώστα Χρυσόγονο που έχει ψάξει πολύ το θέμα, ήταν να μπορέσουμε να το λύσουμε ως διοίκηση που θα είμαστε ως 31 Αυγούστου. Δυστυχώς είναι τόσο μπλεγμένο το θέμα των χαρακτηρισμένων οικοπέδων. Θεωρώ πως με τη νέα διοίκηση θα βρεθεί λύση. Δεν είναι μόνο θέμα του γηπέδο αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Δεν θα εκμεταλλεύται μόνο ο ΑΡΗΣ το πάρκινγκ. Υπάρχει σοβαρό θέμα στο παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τον ΑΡΗ στα Ευρωπαϊκά ματς αλλά και γενικά θα αποσυμφορήσει την κατάσταση όποτε παίζει ο ΑΡΗΣ, όπως και τους υπόλοιπους πολίτες τις υπόλοιπες ώρες.

Είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου και δεν μπορεί να γίνει πάρκινγκ. Δεν χρειάζεται ούτε τροπολογία ούτε τίποτα. Δεν χρειάζεται ούτε τροπολογία, ούτε τίποτα. Χρειάζεται να φυτευτούν κάποια δέντρα. Ο χώρος της πλατείας Ελευθερίας ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και λειτουργούσε ως πάρκιγνκ για 40 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια επειδή η ομάδα ήταν στη κατάσταση που γνωρίζουμε, δεν υπήρχε άνθρωπος να έρθει να κάνει μια πρόταση. Τώρα υπάρχει πρόταση και βούληση και πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί σε συνεργασία δήμου και περιφέρειας.”

Για τον χαρακτηρισμό “πολιτικός”:

“Δεν θέλω να λέω ότι είμαι πολιτικός. Αγαπάω την πόλη μου και ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση τα τελευταία 18 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είμαι αντιδήμαρχος. Την οπαδική μου ταυτότητα δεν την έχω κρύψει και ούτε θα το κάνω ποτέ. Την κρατάω μαζί με την αστυνομική μου.

Για την ανάπτυξη της περιοχής γύρω από το γήπεδο και την δύσκολη αδειοδότηση που επιβάλει η UEFA:

“Θυμάμαι κάποιες καταστάσεις τότε ώστε να μπορέσει η ομάδα να αδειοτηθεί. Η διοίκηση έπαιρνε τηλέφωνο προκειμένου να καθαρίσουμε γιατί θα περνούσε η UEFA. Οι αδειοδοτήσεις όταν το γήπεδο είναι σε κατοικημένη περιοχή και έρχονται οι τεχνοκράτες της UEFA, είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Εκεί πρέπει όσοι ασχολούμαστε και μπορούμε να βοηθήσουμε, να βοηθήσουμε γιατί είναι γεγονότατα για την πόλη. Σκεφτείται πόσα μαγαζιά θα δουλέψουν. Μακάρι να δυναμώσει ακόμη παραπάνω η ομάδα για να δυναμώσει παραπάνω και η περιοχή.

 Τα γήπεδα μας είναι μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Θα πρέπει να τα δούμε και ως πόλο έλξης της περιοχής για να επισκέπτεται ο κόσμος τη τοπική αγορά. Και Παπαναστασίου και η Λαμπράκη, είναι περιοχές που πλέον δεν υπάρχουν ανοίκιαστα καταστήματα και δημιουργούνται αγορές μόνες τους. Εφόσον υπάρχουν τα γήπεδα εκεί και θα παραμείνουν εκεί, θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουν για το καλό της πόλης. Υπάρχουν μικρά μαγαζιά εκεί τα οποία χρειάζονται ενίσχυση μέσα σε καιρούς κρίσεις.”

Προτεινόμενα Άρθρα