Αρβανίτης: "Ανεκτίμητη αξία η εμπιστοσύνη του κόσμου"

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ που κοιτάζει πιο ψηλά αλλά και για την απόφαση του να ριχτεί στη μάχη των δημοτικών εκλογών

“Ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται και ποιος έιναι αυτός που λέει τι. Ο καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και για αυτά που κάνει στη ζωή του” τόνισε αρχικά.

Για τα όσα συμβαίνουν στη ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

“Ήμασταν ανακουφισμένοι, όχι χαρούμενοι. Όταν υπαχθήκαμε στο άρθρο 99 ήταν πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Σώθηκε η ομάδα το 2014. Περιμέναμε ότι δεν θα είχαμε ξανά τέτοια προβλήματα. Η πορεία των πραγμάτων πήγε έτσι ώστε η ομάδα να αντιμετωπίζει και πάλι πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να λύσει η διοίκηση. Πρέπει να βρουν λύσεις οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτός είναι ο λόγος που μπήκαν. Να λύνουν τα ζητήματα της καθημερινότητας και ακόμη πιο σοβαρά, όπως η απαγόρευση μεταγραφών και το ΙΚΑ, στην ώρα τους”.

Για τα ban που έχει ο ΑΡΗΣ:

“Είναι δικαστικές αποφάσεις. Γνωρίζει ο μεγαλομέτοχος, είτε ο Λάσκαρης τότε, είτε ο Γουλιέλμος τώρα, τα πόσα έχει να πληρώσει και που. Μιλάμε για το άρθρο 99. Έχω και μεγάλη αγωνία προσωπική, γιατί εγώ έχω υπογράψει για αυτή την υπαγωγή. Έχω βάλει την υπογραφή μου απέναντι στο κράτος και είναι σαν να αναλαμβάνω εγώ τα όσα έχει αποφασίσει το δικαστήριο, να πληρώσει η ομάδα του. Θέλω να μην μένουν τόσο πίσω ώστε να φτάσουμε σε σημείο να ζητήσουν κατάπτωση εγγυητικής.”

Για την αδικία με την μη παραχώρηση του “Nick Galis Hall” στον ΑΡΗ:

“Το έχουμε πάρα πολλές φορές ότι ο ΑΡΗΣ είναι ο μεγάλος αδικημένος της πόλης σε όλα τα αθλητικά ζητήματα. Έχω μια ενημέρωση από την πλευρά του ΑΣ, όπου με πήραν να με ρωτήσουν κάποια πράγματα. Το ζήτημα φαίνεται να έχει κολλήσει. Μιλώντας με ανθρώπους, τους τόνισα ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί. Το γήπεδο αυτό συντηρήθηκε τόσα χρόνια από τους αγώνες του ΑΡΗ. Είναι κάτι που ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να το λύσει. Έχουν δωθεί και έχουν δωθεί πράγματα και ο μόνος που δεν έχει πάρει είναι ο ΑΡΗΣ.

Ο ΑΡΗΣ έχει φέρει πάρα πολλούς τίτλους στη πόλη και ειδικά την εποχή που το μπάσκετ ήταν στην κορυφή της Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη μεσουρανούσε μέσω του ΑΡΗ. Τόσα χρόνια, ο ΑΡΗΣ είχε απλά το γήπεδο για να κάνει προπόνηση και μερικά γραφεία. Θα τρελαθούμε σε αυτή τη πόλη και με όσες διοικήσεις πέρασαν στον αθλητισμό. Λένε όλοι ότι το δικαιούται και κανείς δεν βάζει την υπογραφή του.”

Για τον τρόπο με τον οποίον μπορεί ο ΑΡΗΣ να διεκδικήσει όσα θέλει να πετύχει:

“Συντεταγμένα και όλοι μαζί. Όταν υπάρχει η σύμπνοια, τότε θα πετύχουμε το στόχο μας. Όταν πάμε και ζητάει ο ένας άλλα και ο άλλος άλλα, τότε μας αφήνουν. Αυτό έχει αποδειχθεί παλαιότερα και αυτό πρέπει να κάνουν οι διοικήσεις του ΑΣ, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ.”

Για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ:

“Μου αρέσει αυτό που βλέπω στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει μια κανονικότητα. Βλέπω ότι έγιναν φέτος κάποιες κινήσεις. Πετύχαμε τον έναν στόχο, δεν προχωρήσαμε όσο θέλαμε στο κύπελλο. Ήταν απώλεια. Από εδώ και πέρα μόνο ανοδική θα είναι η πορεία του τμήματος και δεν θα κοιτάμε κάτι άλλο. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Φαίνεται από το πως παίζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι με μερικές κινήσεις που θα γίνουν ενόψει και της Ευρωπαικής πορείας, του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Πιο ψηλά στο πρωτάθλημα, κύπελλο.”

Για το πως ο ΑΡΗΣ μπορεί να απαιτήσει πράγματα:

“Ο Νίκος ο Ταχιάος είπε στην συνάντηση του ΑΣ ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος και το Δημοτικό συμβούλιο θα έιναι δίπλα σε όλες τις ομάδες και όλους τους συλλόγους και ειδικά στον ΑΡΗ που είναι μια ομάδα της πόλης . Έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα, στην Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια ομάδα που μεσουρανεί έναν αιώνα και παραπάνω. Θα είμαστε δίπλα στην ομάδα σε ότι ζητήσει. Είναι ένα περιουσικό στοιχείο της πόλης ο ΑΡΗΣ. Όσο ανεβαίνει αυτός, ανεβαίνει και η πόλη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Πρέπει να σκέφτονται οι πολίτες ποιος λέει μερικά πράγματα. Ο Νίκος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ΑΡΗΣ αλλά σαν δήμαρχος θα λειτουργήσει προς όφελος όλης της πόλης. Οι συντονισμένες επιθέσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα από συγκεκριμένους θα το δείτε, αλλά ο λαός θα πρέπει να σκεφτεί πάρα πολύ καλά και να ρίξει τον ψήφο του εκεί που πρέπει, για να πάρει η Θεσσαλονίκη αυτό που της αξίζει, με τις δυνατότητες που έχει και έχουν παραμείνει αναξιοποίητες όλα αυτά τα χρόνια”.

Για την ανάρτηση σημαίας του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο:

“Ποιος το αποφάσισε αυτό; Ο Δήμαρχος; Ο Αντιδήμαρχος; Το Διοικητικό Συμβούλιο; Αυτό το καουμποϊλίκι και η ασυδωσία πρέπει να τελειώσει. Αν θέλετε να σας παίρνουν αυτά που σας ανήκουν, με ‘γεια σας και με χαρά σας. Εμένα με ενοχλεί αυτό. Η τοποθέτηση μας ήταν πάρα πολύ σωστή γιατί δεν είπαμε τίποτα για τον Λευκό Πύργο ή για τα Κάστρα. Οι σημαίες στον Δήμο είναι εκεί για κάποιο λόγο. Πως βρέθηκε αυτή η σημαία εκεί, κανείς δεν γνωρίζει. Ο Δήμαρχος πήρε την ευθύνη γιατί τώρα φεύγει. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος έπαιζε επικοινωνιακά για τον εαυτό του παρά για την Θεσσαλονίκη”.

Ενώ κλείνοντας, ανέφερε:

“Μετά από πάρα πολύ σκέψη και μια μέρα πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, αποφάσισα να πω το ναι στον Νίκο τον Ταχιάο γιατί θέλω να βοηθήσω την πόλη μου όσο μπορώ. Δεν ανέχομαι κάποια πράγματα μου στα 50 μου. Δεν είμαι 25 για να λέω έλα μωρέ. Αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο του κόσμου για να μπορέσω να αλλάξω κάποιες καταστάσεις. Μιλάμε για χαμηλή πολιτική, σε επίπεδο δήμου. Θεωρώ ότι αξίζω έναν σταυρό ώστε να μπω για να βοηθήσω την κοινωνία και τη Θεσσαλονίκη. Το έχω αποδείξει διοικητικά στο θέμα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και ειδικά στο πως καταφέραμε να την εξυγιάνουμε. Η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι ανεκτίμητης αξίας. Θα το κουβαλαώ μαζί μου ως το τέλος της ζωής μου. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο για εμένα. Να έρχονται να με αγκαλιάζουν και να μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο. Δεν μπορούν πολλοί πρόεδροι. Όλος ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια και πετύχαμε. Το πιο σπουδαίο είναι ότι αυτό έμεινε. Η αγάπη αυτή υπάρχει και θα υπάρχει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που συναντάω Αρειανούς και μιλάμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα