Η έκπληξη της χρονιάς: Έχασε… πανηγυρικά στο χώμα ο Ναδάλ!

από Γιώργος Γκάτος

Ο εκρηκτικός Ιταλός, Νο.18 στον κόσμο, πήρε την απίστευτη νίκη με 6-4, 6-2 σε 96 λεπτά, βάζοντας φρένο στο σερί του αριστερόχειρα Ισπανού, που μετρούσε 18 σερί νίκες και 25 διαδοχικά κερδισμένα σετ στο πριγκιπάτο.

Είναι, μάλιστα, μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία (μετά τους Τζόκοβιτς-7, Γκαούντιο-3, Τιμ-3) που καταφέρνει να λυγίσει τον Ράφα για τρίτη φορά στο χώμα! Συνολικά μετράει τέσσερις νίκες σε βάρος του 32χρονου Ισπανού, που προηγείται στο head to head με 11-4. 

Ήξερε, λοιπόν, τον δρόμο προς την πρόκριση, όμως κανείς δεν περίμενε ότι θα τα κατάφερνε με τόσο εντυπωσιακό τρόπο!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς πέτυχε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα, ωστόσο ο Ναδάλ όχι μόνο απάντησε άμεσα, αλλά πήρε στη συνέχεια και το προβάδισμα με 1-3. Ο Φάμπιο, όμως, κατάφερε να φέρει το σετ σε ισορροπία (3-3) και να σημειώσει το καθοριστικό το «χτύπημα στο 4-4, όταν έσπασε το σερβίς του αντιπάλου.

Πήρε στη συνέχεια τις μπάλες στα χέρια του και σέρβιρε με επιτυχία, για να «γράψει» μέσα σε αποθέωση το 1-0!

Θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση του βασιλιά του χώματος, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πάρτι του Ιταλού! Ο 32χρονος τενίστας, βλέπετε, σημείωσε τρία μπρέικ και πέρασε μπροστά με 5-0, αναγκάζοντας τους… πάντες να ψάχνουν πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ράφα έφαγε… κουλούρι στο χώμα!

Τελικά ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο απέφυγε το «μηδέν», σβήνοντας τρία ματς πόιντ του Φονίνι, και μείωσε σε 5-2, όμως ο Ιταλός δεν άφησε τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη. Εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ του και πέτυχε μόλις τη δεύτερη νίκη του (2-14) κόντρα σε τενίστες του Top 2. Ίσως μιλάμε για την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του!

Προτεινόμενα Άρθρα