"Ήρωας" Σλαφτσάκης και 66-65 ο ΑΡΗΣ τον Προμηθέα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε με ήρωα τον Σλαφτσάκη να πάρει την νίκη με 66-65 στην παράταση επί του Προμηθέα και να… ηρεμήσει πλέον έχοντας φτάσει στις επτά νίκες.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε αγχωμένος και άστοχος με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να προηγηθεί με 2-13 στο έκτο λεπτό. Ο Μπελ μπήκε στο παρκέ και άλλαξε την εικόνα του ΑΡΗ ο οποίος μείωσε στους τέσσερις (9-13), πριν το… τετράποντο του Μπράουν (9-17). Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 12-20, πριν ο ΑΡΗΣ βρει μία καλή… πεντάδα και κάνει ένα επιμέρους σερί 12-2 για να προηγηθεί για πρώτη φορά με 24-22. Ο Καστρίτης έκανε αλλαγές για να ξεκουράσει κυρίως τον Μπελ, αυτοί που μπήκαν δεν ανταποκρίθηκαν το ίδιο και ο Προμηθέας με τον Μπράουν κορυφαίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διαφορά εννέα πόντων (29-38).

Το ξεκίνημα του ΑΡΗ στην Γ΄ περίοδο ήταν κακό, με συνέπεια ο Προμηθέας να βρει εύκολο σκορ και ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά στο +14. Σ’ εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και με συνεχόμενες καλές άμυνες, μείωσε στους 7 με το τέλος της.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι “κίτρινοι” συνέχισαν με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην άμυνα, κάτι που του βοήθησε να μαζέψουν ακόμη περισσότερο την διαφορά και με τρίποντο του Τολιόπουλου στα 38΄΄, προσπέρασαν με 60-58. Ο Γκίκας απάντησε με εύστοχο λέι-απ, με την τελευταία επίθεση να μένει στον ΑΡΗ. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπελ, το σουτ του οποίου βρήκε στο σίδερο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 5 πόντων, αλλά η αδυναμία τους ν’ αξιοποιήσουν τις βολές, έδωσε την ευκαιρία στον Προμηθέα να ισοφαρίσει  με βολές του Κασελάκη και τρίποντο του Μπράουν. Στα 55΄΄, ο Τζόουνς με 1/2 βολές έκανε το σκορ 66-65. Ακολούθησαν διαδοχικά λάθη από τις δύο πλευρές, με τον Προμηθέα να παίρνει την κατοχή στα 19΄΄. Ο Μπράουν ανέλαβε να πάρει το τελευταίο σουτ της ομάδας του, αλλά ο Σλαφτσάκης έπαιξε μεγάλη άμυνα και αλλοίωσε την προσπάθεια του αντιπάλου του, με το 66-65 να μένει μέχρι τέλους.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Τζόουνς 20 (1), Κάιζερ 15, Τολιόπουλος 3 (1), Βεργίνης, Μποχωρίδης 9 (1), Φλιώνης, Μπελ 6 (2), Νταλό 3, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης 7 (1), ΜακΓκι 3, Χάρις

Προμηθέας (Γιατράς): Λίποβι 9 (2), Γκίκας 5, Τσαϊρέλης 3, Κασελάκης 2, Παρκς 2, Σαλούστρος 5 (1), Έλις 11, Μέιερ 6 (2), Μπράουν 20 (5), Κατσίβελης 2, Σανδραμάνης, Γερομίχαλος

Προτεινόμενα Άρθρα