Λίβερπουλ με ψυχή! (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λίβερπουλ επιβίωσε από ένα ακόμα θρίλερ

Η φετινή χρονιά είναι συνώνυμη του άγχους. Οι οπαδοί της έχουν δει τα μαλλιά τους να ασπρίζουν, έχουν χάσει χρόνια από την ζωή τους με αυτά που βλέπουν σε κάθε παιχνίδι από την αγαπημένη τους ομάδα. Κι όμως, σε πείσμα όλων η Λίβερπουλ αντέχει. Φλερτάρει με την καταστροφή σε κάθε ματς, όμως βρίσκει έναν μαγικό τρόπο να δραπετεύει.

Αυτή τη φορά στο «Σεντ Μέρις» βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, όταν οι Άγιοι τρύπησαν με υπέροχο τρόπο την άμυνα της ομάδας του Κλοπ και άνοιξαν το σκορ με τον Λονγκ (9’).

 
Ο βαθμός δυσκολίας έγινε πολύ μεγάλος, πολύ απλά διότι οι «άγιοι» αποφάσισαν να κλειστούν μαζικά πίσω, ελαχιστοποιώντας τους κενούς χώρους. Ακόμα κι έτσι όμως η Λίβερπουλ χτύπησε με τον πιο ακραίο τρόπο.

Με το πρώτο γκολ του Ναμπί Κεϊτά με την φανέλα της και μάλιστα με κεφαλιά! Ο Αφρικανός μέσος στο 29ο παιχνίδι του στην Premier League βρήκε την πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνει σεφτέ (36’, 1-1) σε μία στιγμή που η Λίβερπουλ έδειχνε πελαγωμένη (σε φάση πάντως που οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ του Σαλάχ στην προηγούμενη φάση).

Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν μονότονο. Οι «κόκκινοι» (μωβ για την περίσταση) έφτασαν το 80% κατοχής, όμως στην τελική πάσα πάντα γινόταν κάτι στραβό. Στην μοναδική φορά που οι παίκτες της Σαουθάμπτον ανέβηκαν σε εκτέλεση κόρνερ, το πλήρωσαν ακριβά.

Ο Σαλάχ πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα, έκανε μία απίθανη κούρσα 50 μέτρων και με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2 (80’), απογειώνοντας το πέταλο στο «Σεντ Μέρις». Η δουλειά είχε γίνει και το 1-3 από τον Χέντερσον (86’) ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Η Λίβερπουλ επιβίωσε από ένα ακόμα θρίλερ, ανέβηκε ξανά στην κορυφή με ένα παιχνίδι περισσότερο (82-80) και περιμένει ένα στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι για να νιώσει φαβορί στην κούρσα του τίτλου!

Προτεινόμενα Άρθρα