Δεν βγήκε απόφαση για τον επικεφαλής της αστυνομίας, για την τραγωδία του Χίλσμπορο!

από AllAboutARIS

Τριάντα χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο που στοίχισε τη ζωή σε 96 άτομα, δεν βγήκε απόφαση για τον επικεφαλής της αστυνομίας το 1989, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ.

Kατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατά την οποία ο πρώην επικεφαλής της Aστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, αντιμετώπισε 95 κατηγορίες για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια, το σώμα ενόρκων απέτυχε να καταλήξει σε ετυμηγορία, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον ημιτελικό του FA Cup του 1989 στο Hillsborough μεταξύ Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Ωστόσο, από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων θα ζητηθεί επανεκδίκαση της υπόθεσης για τον Ντάκενφιλντ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. 

Αντίθετα, ένοχος κρίθηκε ο επικεφαλής ασφαλείας της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γκράχαμ Μακρέλ, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος και με την ασφάλεια του “μαύρου” ημιτελικού. Ο Μακρέλ κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου του 1974 για την Υγεία και την Ασφάλεια και πως απέτυχε να αναλάβει την ασφάλεια όλων των ανθρώπων που ήταν εκεί.

Ο Ντάκενφιλντ κατηγορήθηκε για το θάνατο τον 95 ατόμων από τα 96 θύματα καθώς ο Τόνι Μπλαντ πέθανε το 1993 και με το νόμο που υπήρχε το 1989, δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σχετικά με θάνατο εάν το θύμα πέθανε περισσότερο από ένα χρόνο και μία ημέρα μετά τις πράξεις που φέρεται ότι τον προκάλεσαν.

Προτεινόμενα Άρθρα