Πλησιάζει το… σεντόνι η Άρσεναλ!

από Γιώργος Γκάτος

Χωρίς να πατήσει γκάζι και έχοντας σκόρερ τους Ράμσεϊ και Λακαζέτ σε κάθε ημίχρονο, επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ και «σκαρφάλωσε» μόνη 3η.

Ήταν δεδομένο ότι η πρώτη σεζόν της Άρσεναλ χωρίς τον Αρσέν Βενγκέρ θα ήταν ζόρικη, αλλά με τον τρόπο που έχει εξελίσσεται και πιθανότατα θα καταλήξει, φαίνεται ότι ο Ουνάι Έμερι έχει βάλει τις βάσεις για κάτι πολύ καλό στο μέλλον.

Παρά τον τρομερό ανταγωνισμό της φετινής σεζόν, οι «κανονιέρηδες» βαδίζουν ολοταχώς για την επιστροφή τους στο Champions League και απόψε έκαναν ένα καθοριστικό βήμα, καθώς επικράτησαν 2-0 της Νιούκαστλ και «σκαρφάλωσαν» στην 3η θέση, έχοντας 3 βαθμούς διαφορά από την 6η Τσέλσι (60) και 2 από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ (61).

Το καλό αγωνιστικό νέο για την Άρσεναλ ότι δεν χρειάστηκε καν να πατήσει το γκάζι, αφού κάποιες εκλάμψεις ήταν αρκετές. Έπειτα από αρκετή πίεση στα καρέ της Νιούκαστλ, στο 30’ ο Ράμσεϊ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 83’ ο Λακαζέτ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ωραία λόμπα, έπειτα από κεφαλιά-ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ.

Από την άλλη πλευρά, η παντελώς ακίνδυνη Νιούκαστλ ναι μεν δεν έχει «καθαρίσει» την υπόθεση-παραμονή, αλλά διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας 7 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Προτεινόμενα Άρθρα