"Στον ΑΡΗ, άφησα τα δύσκολα πίσω μου"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ χάρη στο γκολ ανατροπής το οποίο πέτυχε, μιλώντας τόσο για αυτό όσο και για τη φετινή χρονιά στους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για τον αγώνα: “Παίξαμε καλά μέχρι το γκολ του ΟΦΗ. Μετά, μας πήρε από κάτω. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Ημασταν καλύτεροι. Κάναμε ευκαιρίες. Είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας”.

Για το κατά πόσο πίστευε στην ανατροπή, μετά το 0-1 των φιλοξενούμενων: “Παίζαμε πολύ καλά. Δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε το πέναλτι., Εκεί χάλασε λίγο ο ρυθμός μας. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε ότι μπορούμε νηα το πάρουμε, αρκεί να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Βλέπαμε ότι μπορούμε. Ο αντίπαλος προσπαθούσε να μας χαλάσει τον ρυθμό.”.

Για τη συνέπειά του να σκοράρει από τις στατικές φάσεις: “Είναι συνδυασμός ταλέντου και δουλειάς. Άλλοι παίκτες είναι καλύτεροι σε άλλα πράγματα. Σε αυτή τη φάση, παίζει ρόλο η αυτοπεποίθηση μου, όπως και της ομάδας. Ολοι πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Για αυτό υπάρχει και ο δικός μου ρυθμός στις στατικές φάσεις”. 

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: “Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα, όπως και η οικογένεια μου. Είναι η Νο1 προτεραιότητα μου. Περάσαμε κάποιες δύσκολες περιόδους αλλά νιώθουμε καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος και περιμένω την επόμενη χρονιά για να κυνηγήσουμε όλους τους στόχους μας”.

Για τη φετινή του σεζόν και αν περίμενε την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, μετά από μία τριετία με τραυματισμούς: “Ηταν δύο-τρία πολύ δύσκολα χρόνια για μένα. Να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε ποδόσφαιρο. Ηταν δύσκολο για μένα, να το ξεπράσω πνευματικά. Εδώ είμαι πραγματικά χαρούμενος. Νιώθω πολύ καλά. Εχω αφήσει τα δύσκολα πίσω μου. Μου έμαθαν όμως πράγματα. Είμαι πιο ώριμος, πιο μεγάλος και με εμπειρία να διαχειριστώ καταστάσεις. Εφυγα πρώτη φορά από τη χώρα μου. Το γεγονός ότι ήρθα εδώ, παίζω καλά, με κάνει πολύ ευτυχισμένο”.

Για την παρουσία του με τον Σιώπη στο χώρο του κέντρου: “Το σημαντικό είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα. Εχουμε διαφοερικά χαρακτηριστικά. Παίζουμε καλά μαζί το τελευταίο διάστημα. Ο καθένας προσπαθεί να δώσει το 100%. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες σε αυτή τη θέση. Το σημαντικό είναι η χημεία ανάμεσα στους παίκτες, να βοηθήσει στη βελτίωση της ομάδας. Δεν έχει τόση σημασία ποιοι παίζουν αλλά να πηγαίνει καλά η ομάδα”. 

Προτεινόμενα Άρθρα