Και εγένετο… ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης

από Γιώργος Γκάτος

Μια μεγάλη ιδέα ξεκίνησε πριν 105 χρόνια και διατηρείτε άρρηκτη ως και σήμερα.

Μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό, επιλέχθηκε συμβολικά από μια παρέα 22 ανθρώπων για την δημιουργία ενός γιγαντιαίου συλλόγου της Ελληνικής -αθλητικής και μη, κοινότητας. Ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, έμελλε να επηρεάσει στο μέγιστο την ζωή πολλών ανθρώπων, να αλλάξει τις συνήθειες τους και να κάνει τα απογεύματα τους πιο όμορφα.

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαρτίου 1914. Το μαχητικό πνεύμα του συλλόγου φάνηκε από την πρώτη στιγμή, με την επιλογή του Θεού του Πολέμου για το έμβλημα της ομάδας. Τα χρώματα; Το κίτρινο και το μαύρο, εμπνευσμένοι από τα χρώματα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας! 

Στις 25 Μαρτίου του 1914, ήταν 22: Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου. 

Από την επόμενη μέρα έως και σήμερα, ο σύλλογος ακολουθεί ανοδική πορεία. Η ένδοξη ιστορία του δεν σταμάτησε από τις πικρές στιγμές που έζησε. Έγινε δυνατότερος μέσα από τα λάθη του.

Προτεινόμενα Άρθρα