Ο Κουρτουά… έμπαζε, ο Αζάρ έβαζε (vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πρωταγωνιστής ο Εντέν Αζάρ, που χάρισε τη νίκη στους Βέλγους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, όταν ο Καστάν έστρωσε την μπάλα στον Γιούρι Τίλεμανς, που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκιγέρμε.

Ένα λεπτό αργότερα οι Ρώσοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Τιμπό Κουρτουά υπέπεσε σε μυθική γκάφα, δίνοντας το δικαίωμα στον Τσερίσεφ να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα.

 

Οι Βέλγοι έφτασαν τελικά στη νίκη με τον ηγέτη τους Εντέντ Αζάρ να κερδίζει πέναλτι, να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το 2-1 υπέρ της ομάδας του, με τον σταρ της Τσέλσι να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 87ο λεπτό κάνοντας το τελικό 3-1.

Οι Ρώσοι στο 90ο λεπτό αναγκάστηκαν να μείνουν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γκολόβιν, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέλγιο: Κουρτουά, Φερτόγκεν, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Θ. Αζάρ (83′ Τσαντλί), Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Καστάν, Ε. Αζάρ, Μέρτενς, Μπατσουαγί

Ρωσία: Γκιγέρμε, Ζίρκοφ, Κουντριάσοφ, Τζικία, Ναμπάμπκιν, Φερνάντες, Αχμέτοφ, Γκολόβιν, Κουζιάεφ (26′ Μίραντσουκ), Τσερίσεφ (65′ Tσάλοφ), Τζιούμπα.

 
 

Προτεινόμενα Άρθρα