Αρειανάρα κι άλλο γκολ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καλό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ για τους "κιτρινόμαυρους"

Οσοι πήγαν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το απόγευμα της Δευτέρας, αψηφώντας αντίπαλο και καθημερινή, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω από τον ΑΡΗ.

Σε μία από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές εμφανίσεις τους, οι “κιτρινόμαυροι” διέσυραν τον Απόλλωνα Σμύρνης με το ευρύ 5-0, προσφέροντας καλό ποδόσφαιρο και αρκετά γκολ στον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες. Και όχι μόνο.

Με πρώταγωνιστή τον Ντιγκινί που σκόραρε δις, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε τη νίκη που ήθελε για να ξεφύγει στο +7 από την 6η θέση και παράλληλα να μειώσει στους τρεις από την 4η θέση και τον Ατρόμητο.


Επιστροφή για Ντιγκινί, Τόνσο και Τζανακάκη (4-2-3-1)

Ο Γάλλος τις τελευταίες μέρες κέρδιζε πόντους για την αρχική ενδεκάδα και τελικά επιλέχθηκε αντί του Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης. Νέο πρόσωπο ήταν και ο Τόνσο που ξεκίνησε λίγο πιο πίσω από τον Γάλλο, με τους Γκαρσία-Λάρσον στα άκρα.

Ο Ματίγια ήταν ξανά μαζί με τον Σιώπη το δίδυμο στα χαφ. Ο Τζανακάκης ήταν το νέο πρόσωπο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βαλεριάνος μετατοπίστηκε στο αριστερό και οι Βέλεθ-Ρόουζ ήταν το δίδυμο των στόπερ που συμπλήρωνε την τετράδα μπροστά από τον Κουέστα. 

Το βάρος στον άξονα από τον Βελέντζα (3-5-2)

Από τις επιλογές του Λευτέρη Βελέντζα, φάνηκε και η πρόθεση της ομάδας του να… φορτώσει τον άξονα και να κοιτάξει πρώτα τα νώτα της. Μαζί με κάποιες άλλες αλλαγές, όπως του Άστρα που ξεκίνησε αντί του Χουάντερσον στο τέρμα. Κοντοές, Κύργιας και Βαφέας ήταν η τριάδα στην άμυνα, με τους Στάθη και Ναδάλες να είναι οι φουλ μπακ. Γκίνο, Αγρόδημος και Ντούρσο ήταν στον άξονα, με τους Ναζλίδη-Ντε Φεντερίκο στην επίθεση.

Προβάδισμα από την άσπρη βούλα

Ο Ντιγκινί επέστρεψε στην αωγωνιστική δράση με γκολ, από το… δώρο του Βαφέα. Ο στόπερ του Απόλλωνα τράβηξε τη φανέλα του Βέλεθ σε κόρνερ των γηπεδούχων και ο Λάμπρου έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Γάλλο να σημαδεύει χαμηλά κάνοντας το 1-0. 

1-0 αντί για… 4-0!

Ο ΑΡΗΣ δεν κατέβασε ταχύτητα και πίεσε για το δεύτερο γκολ, δημιουργώνοντας μία σειρά κλασσικών φάσεων στην εστία του Αστρά, μέσα από το πολύ αποτελεσματικό “χτίσιμο” των επιθέσεων του. Ο μοιραίος ήταν ο Ντιγκινί, αφού στο 26′ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε το πλασέ του στην αριστερή γωνία ενώ στο 43′ και στο 45′ δεν κατάφερε μόνος του μέσα από την περιροχή να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Τη δική του καλή στιγμή είχε και ο δραστήριος Γκαρσία, με τον Αστρά να διώχνει δύσκολα το κοντινό σουτ που επιχείρησε. 

Non-stop δεύτερο ημίχρονο!

Ο,τι έχασε ο ΑΡΗΣ στα πρώτα 45 λεπτά, “φρόντισε” να ρεφάρει για αυτά στην επανάληψη. Χωρίς να παρεκκλινει από το πλάνο του και μπαίνοντας δυνατά με το γκολ του Τόνσο στο 54′. Μετά την πάσα του Βαλεριάνου και αφού η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Αργεντινό και αυτός με αριστερό σουτ έκανε το 2-0. 

Το ματς μπορεί να “κλείδωσε” αλλά οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και κυκλοφορώντας αποτελεσματικά τη μπάλα έφτασαν και σε τρίτο γκολ, έπειτα από φάση διαρκείας και την κοντινή προβολή του Ντιγκινί, χάρη στην επιμονή και την ασίστ του Μαρτίνες. 

Τη σκυτάλη πήρε ο Γιουνές, ο οποίος λίγο μετά την είσοδο του στο ματς αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Για να έρθει στο 86′ το… κερασάκι στην τούρτα, με το γκολ του Φετφατζίδη από το ημικύκλιο της περιοχής. Και τα χρόνια πολλά να ηχούν δυνατά στο γήπεδο με το τελευταίο σφύριγμα, μία εβδομάδα πριν τα γενέθλια του συλλόγου. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λάμπρου (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Λάρσον/7′ Βαφέας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 8′ Ντιγκινί (πεν.), 54′ Τόνσο, 63′ Ντιγκινί, 81′ Γιουνές, 86′ Φετφατζίδης

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρόουζ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Τόνσο (58′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Λάρσον (77′ Φετφατζίδης), Ντιγκινί (65′ Γιουνές)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Λόπεζ, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Αγρόδημος, Ντούρσο (75′ Ρώσση), Ναζλίδης (58′ Ελ-Χελβε), Ντεφρεντερίκο (64′  Βάρκας), Γκίνο

Προτεινόμενα Άρθρα