Το πιο unfair στην ιστορία του NBA

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η βραδιά που τα "bad boys" μετατράπηκαν σε bad losers…

Tη στιγμή που ακόμα και ορκισμένοι haters του Μάικλ Τζόρνταν (όσοι είχαν απομείνει τελοσπάντων…) αναγκάζονταν να υποκλιθούν στο μεγαλείο του, χάρη στο “the last shoot” στους τελικούς του ’1998 με τη Γιούτα, υπήρχαν κάποιοι που υποδέχτηκαν με… απέχθεια τον απίθανο τρόπο με τον οποίο έκλεισε την καριέρα του στο Σικάγο ο Air.

Και δεν αναφερόμαστε στους οπαδούς των Τζαζ, που είχαν κάθε λόγο να το κάνουν, αλλά στα μέλη της ομάδας που είχε ταυτιστεί με την αποτυχία του τα χρόνια που ήταν διεκδικητής του δαχτυλιδιού. Ένας εξ’ αυτών μάλιστα “προδόθηκε” στο μικρόφωνο, αμέσως μετά το νικητήριο καλάθι του στο Delta Center του Σολτ Λέικ.

O Αϊζάια Τόμας ήταν ο ένας από τους δύο αναλυτές της αναμέτρησης για το NBC, “φωνάζοντας” για επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπράιον Ράσελ, στη φάση που έχρισε αμετάκλητα GOAT τον Τζόρνταν.

Κατά πάσα βεβαιότητα τα ίδια αισθήματα μοιράζονταν οι Τζο Ντούμαρς, Τζέιμς Εντουαρντς, Ρίκι Μαχόρν, Μαρκ Αγκουάιρ, Μπιλ Λαμπίρ, Βίνι Τζόνσον και Τζον Σάλεϊ – όλα τα “bad boys” δηλαδή των Ντιτρόιτ Πίστονς, που έφτασαν στα όρια της βεντέτας την κόντρα τους με τους Μπουλς στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές των ‘90s. Με εξαίρεση φυσικά τον Ντένις Ρόντμαν, που στο μεσοδιάστημα είχε γίνει από “εχθρός” μέλος των Μπουλς.

Προτεινόμενα Άρθρα