Κάποτε, στην… Α’ Εθνική (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί που δίνουν προβάδισμα στον ΑΡΗ εν όψει της σημερινής αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Η προϊστορία του ΑΡΗ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, χωρίζεται σε δύο μέρη. Αυτή των τελευταίων χρόνων σε δύο κατηγορίες και η άλλη που κράτησε πολλά περισσότερα χρόνια. Επί Α’ Εθνικής, όταν η ομάδα της Ριζούπολης ήταν γνωστή ως Απόλλωνας Αθηνών. 

Στο σύνολο, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη 36 φορές. Ο ΑΡΗΣ έχει το προβάδισμα με 24 νίκες έναντι μόλις έξι της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”. Ιδιος είναι ο αριθμός και των αγώνων που έχουν λήξει χωρίς νικητή. 

Οι φιλοξενούμενοι έχουν έρθει ως Απόλλωνας Σμύρνης μόλις μία φορά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, πανηγυρίζοντας μάλιστα και τη νίκη με 0-2. Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη Σούπερ Λιγκ, τη σεζόν 2013-14. 

Στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων επί Α’ Εθνικής, η νίκη πήγε στους γηπεδούχους. Στις 5 Μαρτίου του 2000 ο ΑΡΗΣ κέρδισε τον τότε Απόλλωνα Αθηνών με 2-1, χάρη στα γκολ των Μάριου Αγαθοκλέους και Ιγκόρ Γκλούστσεβιτς, πριν ο Μίλοε Πέτκοβιτς διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν μία φορά και στη Football League τη σεζόν 2016-17, με τον ΑΡΗ να κερδίζει 1-0 χάρη σε γκολ του Αντώνη Καπνίδη.

Προτεινόμενα Άρθρα