Με 48 ομάδες το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία δεύτερη συνδιοργανώτρια χώρα, με την ΦΙΦΑ να εξετάζει τις συνθήκες σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Όπως όλα δείχνουν το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στο Κατάρ, θα είναι γεμάτο καινοτομίες. Όχι μόνο γιατί θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί τον χειμώνα (21 Νοεμβρίου / 18 Δεκεμβρίου 2022), αλλά και γιατί ενδέχεται να είναι και το πρώτο που θα γίνει με 48 ομάδες!

Μία πολυσέλιδη έρευνα της ΦΙΦΑ αποκαλύπτει ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής του προσεχούς Μουντιάλ με 48 ομάδες είναι απόλυτα εφικτό και μάλιστα μπορεί να επιφέρει επιπλέον έσοδα 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία δεύτερη συνδιοργανώτρια χώρα, με την ΦΙΦΑ να εξετάζει τις συνθήκες σε Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η οριστικά απόφαση αναμένεται να παρθεί τον Ιούνιο, ενώ σε περίπτωση που το νέο πλάνο με 48 ομάδες γίνει αποδεκτό, τότε θα υπάρχουν και οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής, που σημαίνει 16 όμιλοι των τριών ομάδων, που θα οδηγήσει σε 32 ομάδες που από εκεί και μετά θα παίζουν νοκ-άουτ παιχνίδια, σύστημα που θα ισχύσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Προτεινόμενα Άρθρα